Wie wordt jouw 'Held van Hellevoet'?

Ken jij een Hellevoeter tussen de 6 en 18 jaar, die belangeloos een buitengewone prestatie heeft geleverd? Of iemand die zich op een andere positieve manier heeft ingezet voor anderen of voor de stad? Je kunt jouw held van Hellevoet voordragen voor een jeugdlintje, een bijzondere onderscheiding die het college van burgemeester en wethouders kan toekennen.

Voor wie?

Het jeugdlintje is bedoeld als blijk van waardering voor kinderen en jongeren tussen de 6 en 18 jaar die een buitengewone prestatie hebben geleverd. Denk aan jongeren die zich meerdere jaren, of voor een concrete activiteit, belangeloos hebben ingezet. De gemeente vindt het belangrijk dat zulke jonge 'helden' in het zonnetje gezet worden.

Aanmelden

Iedereen, waaronder scholen, clubs, verenigingen, dorpsraden, media, familieleden, buren en vrienden, kan een jongere bij het college van burgemeester en wethouders voordragen voor een jeugdlintje. De uitreiking vindt tijdens de nieuwjaarsreceptie op dinsdag 7 januari plaats. Aanmelden voor dit jaar is niet meer mogelijk.