Havens

Hellevoetsluis beschikt over zes schitterende havens met in totaal ongeveer 2.000 ligplaatsen. De havens beschikken over ruime ligplaatsen met douche-, toilet- en elektrafaciliteiten om uw bezoek of verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

De verschillende havens zijn in beheer bij de gemeente, verenigingen en/of bedrijven. De betreffende havenmeesters vertellen u er graag alles over. 

Op de online overzichtskaart onder deze link zijn de verschillende havens in Hellevoetsluis goed zichtbaar.

Op deze pagina vindt u allerlei algemene informatie die voor u als watersporter van belang is, zoals over sanitaire voorzieningen, brandstofverkoop en dergelijke.


Toiletten en douches

De gemeente heeft passantenligplaatsen in de Haaven (gedeelte voor de draaibrug in de Vesting) en in de Koopvaardijhaven. De drie toilet- en douchegebouwen zijn te vinden bij het brugwachtershuisje aan de westzijde van de haven (bij het strandje nabij de vuurtoren en bij de koopvaardijhaven aan de Kanaalweg WZ). Deze gebouwen zijn toegankelijk door middel van een code die u bij de havenmeester kunt ophalen.

Drinkwater en electra

Aan beide zijden van de Haaven en van de Koopvaardijhaven is drinkwater beschikbaar. Elektrakasten zijn ook te vinden aan beide zijden van de Haaven en aan de Westzijde van de Koopvaardijhaven.

Afval

Uw huishoudelijk afval kunt u deponeren in de daarvoor bestemde afvalbakken bij de havens. Bij de brug over de haven in de Vesting kunt u uw lege glaswerk kwijt.

Motorbrandstof

Bij de watersportvereniging Helius in de Heliushaven is dieselolie verkrijgbaar. Op de loswal tussen de steigers A en B staat de dieseloliepomp. Via de havenmeester is het mogelijk dieselolie te tanken.

Vuil waterstation

In de Heliushaven, bij Marina Cape Helius is een vuilwaterstation aanwezig waar watersporters huishoudelijk afvalwater en de inhoud van de chemische toiletten (gratis) kunnen lozen.

Eten

In de Heliushaven kunt u terecht bij de kantines van de daar aanwezige watersportverenigingen. In de Vesting vindt u verschillende eetgelegenheden. Klik hier voor meer informatie. 

Openbaar vervoer

De dichtstbijzijnde NS stations zijn in Rotterdam en Schiedam. Beide stations zijn bereikbaar met bus en metro. Met de bus gaat u naar Spijkenisse Metrostation Centrum en vandaar kunt u de metro nemen naar Rotterdam of Schiedam. Busstations vindt u aan de Kanaalweg (nabij de groene ophaalbrug) en aan de Amnesty Internationallaan (bij de scholen en bij Vermaat autobedrijf). Bezoek www.9292ov.nl voor meer specifieke reisgegevens en het plannen van uw reis.

 

Uitgelicht