Havenmeester

Als u een ligplaats wilt innemen in de Haaven (bij de vuurtoren en voor de brug) of in de Koopvaardijhaven is de havenmeester van de gemeente Hellevoetsluis uw aangewezen persoon. Wij verzoeken u zich te melden bij binnenkomst in de haven.

De havenmeester is telefonisch bereikbaar onder nummer 0181-330 688 of via marifoonkanaal 74.

Blijft u overnachten in de gemeentelijke haven, dan bent u havengeld verschuldigd. Voor het afrekenen van het havengeld dient u zich te melden in het havenkantoor bij de brug over de Haaven in de Vesting of in het havenkantoor bij de sluis in het Kanaal door Voorne. U krijgt dan ook informatie over de havens en het gebruik van de sanitaire voorzieningen. Betaling van het havengeld kan uitsluitend via pin.

Om uw verblijf in de gemeentehaven voor u en anderen zo makkelijk mogelijk te maken heeft onze havenmeester een aantal tips waarvoor hij graag uw aandacht vraagt:

  • Op de kade staan overal afvalbakken. Deze bakken worden dagelijks geleegd. Is een bak toch vol, meld dit even aan de havenmeester. Hij zorgt er dan voor dat er een nieuwe afvalzak in de bak komt.
  • Zorg dat uw meereindjes niet te kort staan. Er kan tijdverschil van ± 50 centimeter ontstaan. De actuele getijden zijn te vinden via www.watersportalmanak.nl
  • Wilt u uw vaartuig een aantal dagen onbeheerd in de haven laten liggen, geef dit dan even door aan de havenmeester en laat een telefoonnummer achter. Wij proberen dan uw vaartuig in de gaten te houden. Bij calamiteiten wordt u gewaarschuwd.
  • Als het druk is bij het toiletgebouw op de ‘Haaven’, wandel dan even naar het gebouw aan de Koopvaardijhaven.
  • De weervoorspellingen leest u dagelijks op het publicatiebord bij het kantoor van de havenmeester.

Wij wensen u een plezierig verblijf in Hellevoetsluis. Mocht u een probleem, op- of aanmerking hebben? Zeg dit dan vooral tegen ons. Want uw probleem, op- of aanmerking is voor ons een uitdaging om er wat mee te doen!


Havendienst Hellevoetsluis
Havenmeester W.M. van den Berg
Postbus 13
3220 AA Hellevoetsluis
Tel. 0181-330 688
Marifoonkanaal 74 
gemeente@hellevoetsluis.nl (t.a.v. W.M. van den Berg)

Sluis bij Haringvlietdam

Tel. 088 7970961
Marifoonkanaal VHF 20

Uitgelicht