Ontmoeten, cursussen en workshops

Vindt u de rol van mantelzorger soms lastig? En wilt u advies, tips of eens met andere mantelzorgers praten? Er zijn verschillende mogelijkheden.

Groepsbijeenkomsten, cursussen en workshops

Stichting Mee en Stichting Bureau Ouderen organiseren verschillende activiteiten voor mantelzorgers. U kunt bij hen ook terecht voor persoonlijke hulp en advies. Meer informatie vindt u via www.mee.nl en www.sbonu.nl.

Mantelzorgsalon

Wilt u gewoon eens even lekker ontspannen of met andere mantelzorgers ervaringen delen? Loop dan eens binnen bij de Mantelzorgsalon van SBO. De Mantelzorgsalon wordt één keer per maand gehouden in Hart van Hellevoet aan de Eik 68. Meer informatie en het programma kunt u vinden op de website van SBO .

Alzheimer Café

Stichting Alzheimer Nederland zorgt dat mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden elkaar kunnen ontmoeten. U praat hier met elkaar over de dingen die u meemaakt, wisselt informatie uit over dementie en bespreekt mogelijkheden voor hulp. En dat allemaal in een gemoedelijke sfeer, net als in een gewoon café.

Het Alzheimer Café organiseert iedere eerste maandagavond van de maand een themabijeenkomst van 19.30 tot 21.30 uur in Hart van Hellevoet aan de Eik 68. In juli en augustus zijn er geen bijeenkomsten. Kijk voor meer informatie op de website van Alzheimer Nederland.

Fijn je te zien, tegen eenzaamheid

Fijn je te zien helpt inwoners van de gemeenten Hellevoetsluis, Brielle en Westvoorne gelukkiger, gezonder en vitaler te worden. Via Fijn je te zien kun je meedoen, elkaar ontmoeten en wat voor elkaar betekenen. Op fijnjetezien.nl vindt u alle activiteiten. Als u de Facebookpagina van Fijn je te zien volgt, blijft u op de hoogte van alle activiteiten en nieuws.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Bel dan het WIZ-loket via 14 0181. Dit kan op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 11.00 uur. U kunt ook langskomen tussen 8.30 en 16.30 uur. Ons adres is Oostzanddijk 28.