Ontmoeten, cursussen en workshops

Vindt u de rol van mantelzorger soms lastig? En wilt u advies, handige tips of eens met andere mantelzorgers van gedachte wisselen? Hier leest u de mogelijkheden.

Stichting Bureau Ouderen en Stichting MEE

Stichting Mee en Stichting Bureau Ouderen organiseren regelmatig groepsbijeenkomsten, cursussen en workshops. Hier kunt u ook terecht voor individuele ondersteuning en advies.  Meer informatie kunt u vinden via: www.mee.nl of www.sbohellevoetsluis.com

Er zijn binnen de gemeente Hellevoetsluis verschillende ontmoetingsplekken voor mantelzorgers:

Mantelzorgsalon

Wilt u gewoon eens even lekker ontspannen of met andere mantelzorgers ervaringen delen? Loop dan eens binnen bij de Mantelzorgsalon van SBO.  De Mantelzorgsalon wordt één keer per maand gehouden in Hart van Hellevoet aan de Eik 68. Meer informatie en het programma kunt u vinden op de website van SBO, www.sbohellevoetsluis.com.

Alzheimercafe

Het Alzheimer Café is een initiatief van Stichting Alzheimer Nederland. Het is een ontmoetingsplek  voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. U praat hier met elkaar over de dingen die u meemaakt, wisselt informatie uit over dementie en bespreekt mogelijkheden voor hulp. En dat allemaal in een gemoedelijke sfeer, net als in een gewoon café.

Het Alzheimer Café organiseert iedere eerste maandagavond van de maand een themabijeenkomst van 19.30 tot 21.30 uur in Hart van Hellevoet aan de Eik 68. In juli en augustus zijn er geen bijeenkomsten. Kijk voor meer informatie op de website van Alzheimer Nederland.

Fijn je te zien

Volg de Facebookpagina via www.facebook.com/fijnjetezien en blijf zo op de hoogte van alle activiteiten en het nieuws rondom de week tegen eenzaamheid.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Bel dan naar het WIZ-loket via het telefoonnummer 14 0181. Het loket is op werkdagen tussen 9.00 en 11.00 uur telefonisch bereikbaar. Langskomen mag natuurlijk ook en kan tussen 08.30 en 16.30 uur (Oostzanddijk 28).