Mantelzorgwaardering

De gemeente Hellevoetsluis wil mantelzorgers bedanken voor de zorg die zij aan naasten verlenen. Dit doet zij in de vorm van het verstrekken van de 'Mantelzorgpas Voorne'.

Met de mantelzorgpas Voorne kunnen mantelzorgers van zorgbehoevenden uit Hellevoetsluis kortingen en extraatjes krijgen bij zowel lokale als landelijke winkels en maatschappelijke partners. Naast de kortingen van de kortingspas zelf plaatst de gemeente Hellevoetsluis voor de mantelzorgers aanvullend een bedrag op de kaart.

Aanvragen

Via de website www.mantelzorgvoorne.nl kunt u de Mantelzorgpas digitaal aanvragen. Daar vindt u ook meer informatie over de pas, de aangesloten winkeliers en de voordelen die zij bieden. U kunt de pas ook schriftelijk aanvragen via het Klant Contact Centrum in het gemeentehuis van Hellevoetsluis, Oostzanddijk 26.

Dag van de mantelzorg

Mantelzorgers in Nederland worden jaarlijks op 10 november in het zonnetje gezet tijdens de zogeheten ‘Dag van de Mantelzorg’. Op deze dag worden mantelzorgers op meer dan 200 plaatsen feestelijk bijeengebracht en wordt er waardering uitgesproken over het bijzondere werk dat zij verrichten. Ook in Hellevoetsluis wordt ieder jaar stilgestaan bij deze viering. Tijdens de Dag van de Mantelzorgers gaan mantelzorgers uit onze gemeente een dag samen op pad. Gezien de positieve reacties van de deelnemers aan deze dag gaan we in de komende jaren door met het vieren van de Dag van de Mantelzorg. Kijk voor meer informatie op: http://www.sbohellevoetsluis.com/

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Bel dan naar het WIZ-loket via het telefoonnummer 14 0181. Het loket is op werkdagen tussen 9.00 en 11.00 uur telefonisch bereikbaar. Langskomen mag natuurlijk ook en kan tussen 08.30 en 16.30 uur (Oostzanddijk 28).