Mantelzorg

Een mantelzorger is iemand die langere tijd zorgt voor een partner, familielid, vriend of buur. Het kan zijn dat deze zorg te zwaar wordt. U kunt dan (tijdelijk) ondersteuning krijgen. Waardoor u de zorg beter kunt volhouden. Lees op deze pagina meer over de mogelijkheden.

Misschien is er hulp in de buurt die u kunt gebruiken. Bijvoorbeeld hulp van een vrijwilliger. Of dat de persoon voor wie u zorgt een maaltijdservice gaat gebruiken. Zodat u niet meer elke dag hoeft te koken. Soms kan het al helpen om met andere mantelzorgers te praten en ervaringen te delen.

Neem contact op met de gemeente en bespreek wat er kan. Bij de gemeente kunt u terecht voor de volgende vormen van hulp:

Ook andere organisaties kunnen u misschien helpen:

  • Kinderen en jongeren tot en met 24 jaar die opgroeien met een familielid dat chronisch ziek of gehandicapt is of een psychische aandoening heeft, kunnen hulp krijgen van Stichting Tante Joy.
  • Sommige klusjes en taken als mantelzorger kosten best veel tijd, die u liever op een andere manier zou besteden. Om u hierbij te ontlasten kunt u een beroep doen op verschillende vormen van praktische ondersteuning van het SBO: maaltijdservice, klussendienst, financiële- en administratieve ondersteuning, SBO Voorne Vervoer en de koeriersdienst. Wilt u meer weten of gebruik maken van deze ondersteuning? Kijk dan op www.sbonu.nl
  • Zorgt u voor iemand met dementie en zoekt u informatie, tips en ervaringen van andere mantelzorgers? Kijk dan op www.dementie.nl.
  • Mantelzorg.nl is de landelijke vereniging die opkomt voor alle mantelzorgers.
  • Bent u werkgever en wilt u medewerkers die ook mantelzorger zijn beter steunen? Ga dan naar www.werkenmantelzorg.nl