Mantelzorg

Een mantelzorger zorgt voor een langere tijd voor een familielid, partner, vriend of buur. Het kan zijn dat het geven van deze zorg te zwaar wordt. Als mantelzorger kunt u dan (tijdelijk) ondersteuning krijgen. Daardoor kunt u de zorg beter volhouden. Lees op deze pagina meer over de mogelijkheden.

Misschien zijn er voorzieningen in de buurt waar u gebruik van kunt maken. Bijvoorbeeld dat u hulp krijgt van een vrijwilliger. Of dat de persoon voor wie u zorgt, gebruik gaat maken van een maaltijdservice, zodat u niet meer elke dag hoeft te koken. Ook kan het helpen als u met andere mantelzorgers kunt praten en ervaringen kunt delen.

Neem voor de mogelijkheden contact op met de gemeente. Wij gaan met u in gesprek en onderzoeken samen de mogelijkheden. Wij kijken naar wat u zelf kunt doen en waar mensen uit uw omgeving u bij kunnen helpen. Komt uit het onderzoek naar voren dat u het probleem niet kunt oplossen met mensen in uw omgeving en/of algemene voorzieningen zoals hulp van een vrijwilliger? Kijk hieronder voor meer informatie hoe de gemeente u kan ondersteunen:

- Hulp in de huishouding

- Logeren (kortdurend verblijf)

- Dagbesteding

- Cliëntenondersteuning

- Mantelzorgwaardering

- Wonen en verzekeren

- Ondersteuning door vrijwilligers

- Cursussen, workshops en ontmoeting

- Handige sites