Huiselijk geweld en kindermishandeling

Advies en meldpunt Veilig Thuis

Veilig Thuis is er voor iedereen. Voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Als u zelf slachtoffer bent, als iemand anders (misschien) slachtoffer is, of als u zelf geweld gebruikt. Het kan gaan om allerlei vormen van geweld. Het gebruik van geweld in huis en kindermishandeling komt vaak voor, op alle leeftijden en in alle culturen. Als uzelf te maken heeft met huiselijk geweld, dan bent u dus niet de enige.

Wat doet Veilig Thuis?

Bij Veilig Thuis kunt u terecht voor hulp of vragen. Ook als u twijfelt of er sprake is van huiselijk geweld en kindermishandeling kunt u (anoniem) bellen met Veilig Thuis. U belt met Veilig Thuis voor advies of hulp. U krijgt een medewerker aan de lijn die naar uw verhaal luistert. Samen zet u het verhaal op een rij, de medewerker beantwoordt uw vragen en geeft advies. Als u dat wilt of als dat nodig is, kunt u anoniem blijven.

Als er meteen duidelijk is welke hulp ingezet kan worden, gaat Veilig Thuis dit organiseren. Niet altijd is meteen duidelijk wat er aan de hand is. Dan doet Veilig Thuis onderzoek of er inderdaad sprake is van huiselijk geweld en kindermishandeling. In dit onderzoek werkt Veilig Thuis samen met de personen om wie het gaat. Als dit niet lukt, omdat het voor de veiligheid van volwassen en jeugdigen nodig is, dan kan Veilig Thuis een onderzoek doen zonder dat de betrokkenen het daarmee eens zijn.

Contact met Veilig Thuis

Veilig Thuis is 24 uur per dag te bereiken op een landelijk nummer 0800-2000 (gratis). Na het inspreken van uw gemeente wordt u meteen doorverbonden met een Veilig Thuis in de regio.

Meer informatie

Voor meer informatie en voorbeelden wat huiselijk geweld en kindermishandeling is, kunt u kijken op  www.ikvermoedhuiselijkgeweld.nl