Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk vormt een belangrijke bouwsteen onder de samenleving. Het Centrum Vrijwilligerswerk Hellevoetsluis speelt een belangrijke rol bij het stimuleren van vrijwilligerswerk.

Wilt u vrijwilligerswerk doen?

Als u tijd over hebt  en iets voor anderen wilt betekenen kunt u vrijwilligerswerk gaan doen. Vrijwilligerswerk geeft voldoening en draagt bij aan uw eigen ontwikkeling.  

“Vrijwillige inzet betreft alle mensen of partijen die zich op wat voor manier dan ook onbetaald en onverplicht inzetten voor anderen of de samenleving.”

Voor het vinden van vrijwilligerswerk en meer informatie kunt u terecht op de website van Centrum Vrijwilligerswerk Hellevoetsluis

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Voor bepaalde groepen is een gratis Verklaring Omtrent Gedrag beschikbaar.  

Vrijwilligerswerk met minderjarigen en verstandelijk beperkten:

Er is een gratis landelijke verstrekking van de VOG voor inwoners die vrijwilligerswerk doen met minderjarigen en verstandelijk beperkten. U vraagt de VOG aan via uw vrijwilligersorganisatie.

Zorgvrijwilligers:

Ook voor zorgvrijwilligers is er een gratis gemeentelijke verstrekking van de VOG.  Zorgvrijwilligers zijn inwoners die zonder inmenging van een organisatie vrijwilligerswerk doen voor een andere inwoner (maatje) waarmee zij geen persoonlijke relatie hebben. U vraagt de VOG aan via het Centrum Vrijwilligerswerk Hellevoetsluis.

In alle andere gevallen is er geen gratis regeling. U kunt wel in aanmerking komen voor een VOG via de organisatie waar u vrijwilligerswerk doet. 

Vrijwilligersverzekering

Met de vrijwilligersverzekering verzekeren wij risico's die een vrijwilliger van Hellevoetsluis loopt tijdens het doen van vrijwilligerswerk. De risico's die zijn gedekt op onze vrijwilligersverzekering zijn:
- ongevallen
- persoonlijke eigendommen
- aansprakelijkheid van de vrijwilligers
- aansprakelijkheid van de organisatie
- bestuurdersaansprakelijkheid
- rechtsbijstand

U hoeft zich als vrijwilliger niet aan te melden voor deze verzekering, u bent automatisch mee verzekerd.

Meer informatie
Meer informatie vindt u in de brochure van De VNG Vrijwilligersverzekering of op de website van onze verzekeraar: www.centraalbeheer.nl/vrijwilligers.

Heeft u een schade dan kunt u het schadeformulier invullen en opsturen naar de gemeente of mailen naar verzekeringen@hellevoetsluis.nl. Wij zullen er voor zorgen dat uw schade in behandeling wordt genomen door onze verzekeraar.

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 0181, of mail uw vraag naar verzekeringen@hellevoetsluis.nl.