Vragen en antwoorden over huwelijk/partnerschap

In de gemeente Hellevoetsluis zijn er maatregelen van kracht voor uw veiligheid en de veiligheid van onze medewerkers. Om besmetting met het coronavirus zo veel mogelijk te voorkomen worden huwelijken en geregistreerde partnerschappen in een aangepaste vorm voltrokken. Lees hieronder antwoord op de meestgestelde vragen.

Wij trouwen in het gemeentehuis. Hoeveel mensen mogen we meenemen?

Vanaf 1 juni 2020 geldt een maximaal aantal personen voor in de moderne trouwzaal en in het Prinsehuis:

Moderne trouwzaal  Prinsehuis
Bruidspaar 2 2
Getuigen 4 4
BABS 1 1
BODE 1 1
Gasten 7 13
Totaal 15 21
  max. max.

Wij trouwen op een externe huwelijkslocatie. Hoeveel mensen mogen we meenemen?

Voor de externe trouwlocaties geldt vanaf 1 juni a.s. een maximaal aantal van 30 personen, mits de 1,5 meter afstand gewaarborgd kan worden. Dit kan dus per trouwlocatie verschillen.

Wij hebben gekozen voor een kosteloos huwelijk/partnerschap. Hoeveel mensen mogen we meenemen?

Kosteloze huwelijken/partnerschappen worden vooralsnog met maximaal 4 personen voltrokken/geregistreerd: (bruids)paar en 2 getuigen.

Mag ik mijn huwelijk/partnerschap annuleren of de datum wijzigen?

We begrijpen dat uw huwelijk/partnerschap er door deze maatregelen heel anders uit kan zien dan u voor ogen had. U kunt daarom de datum van uw huwelijk of partnerschap kosteloos wijzigen of annuleren.

Vanaf 1 juli 2020 blijft bovenstaand schema gelden voor de trouwzalen in het gemeentehuis. De externe trouwlocaties mogen dan maximaal 100 personen toelaten, mits de 1,5 meter afstand gewaarborgd blijft. Wij adviseren u om bij de betreffende trouwlocatie informatie in te winnen.