Vragen en antwoorden over recreatie

Zijn alle evenementen in Hellevoetsluis afgelast?

Ja, in verband met het coronavirus zijn voor het hele land alle evenementen tot 1 september afgelast. 

Is verblijf op de campings, recreatieparken en jachthavens toegestaan?

Vanaf 9 mei mogen mensen met vaste plekken op campings, recreatieparken, jachthavens en stranden in Rotterdam-Rijnmond weer volledig gebruik maken van hun stacaravan, tourcaravan, boot/jacht met vaste ligplaats, recreatiewoning, die voor een heel seizoen aan hen is verhuurd of bij hen in eigendom is. Dit met de voorwaarde dat deze vaste plekken voorzien zijn van eigen sanitair (hieronder ook inbegrepen chemisch/portable toilet voor eigen gebruik). 

Vanaf 15 mei wordt verhuur van vakantieverblijven met eigen sanitair weer toegestaan. Dat gaat stapsgewijs, te beginnen met 25 procent verhuur van de verblijven. 

De stappen zijn als volgt.

  • Vrijdag 15 mei: 25% verhuur voor verblijven met eigen sanitair
  • Vrijdag 22 mei: 50% verhuur voor verblijven met eigen sanitair
  • Vrijdag 29 mei: 75% verhuur voor verblijven met eigen sanitair
  • Woensdag 1 juli: In heel Nederland alle voorzieningen op campings en vakantieparken open en 100% verhuur

Voor alle versoepelingen geld dat de voorwaarden met betrekking tot horeca, sanitair, persoonlijke hygiëne en 1,5 meter afstand blijven gelden.

Wat wordt verstaan onder toeristisch/recreatief nachtverblijf?

Het gaat om personen die niet hun hoofdverblijf hebben in de locatie waar ze recreëren. Ze zijn in de locatie puur om te recreëren, dus voor allerlei vormen van vrijetijdsbesteding. Het centrum van sociale en maatschappelijke activiteiten vindt zich plaats in en om hun hoofdverblijf, dus elders.

Mag ik onderhoud plegen aan mijn boot? 

Ja, sinds 29 april zijn jachthavens weer geopend en vanaf 9 mei is het ook toegestaan op uw boot te overnachten, zolang er sprake is van vaste verhuur of eigendom en eigen sanitaire voorzieningen.

Is het Quackstrand en het strandje in de Vesting weer te bereiken?

De toegangswegen tot het Quackstrand en de parkeerplaats bij de vuurtoren zijn niet langer afgesloten voor bezoekers. Let er wel op dat je de overige regels navolgt: Houd minimaal 1,5 meter afstand en vermijd drukte. 

Zijn de sanitaire voorzieningen in recreatiegebieden nog open?

Nee, in de hele veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond, waar ook Hellevoetsluis onder valt, zijn de sanitaire voorzieningen in recreatiegebieden gesloten.

 

Op de website www.rijnmondveilig.nl vindt u een uitgebreider overzicht van vragen en antwoorden.