Wat te doen bij huiselijk geweld

Waar kun je terecht als je te maken hebt met huiselijk geweld? Je leest het op deze pagina.

Waar kan ik terecht als ik hulp nodig heb?

Bel 0800 2000 als je hulp nodig hebt of iets vermoedt. Bel 112 bij noodgevallen.

Wat kan ik doen als ik niet kan bellen?

Door de coronacrisis zijn veel slachtoffers van huiselijk geweld thuis komen zitten met hun geweldplegers. Er is altijd iemand die mee luistert. Hierdoor is het soms lastig om telefonisch contact op te nemen met hulpdiensten. Voor deze mensen heeft Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond nu WhatsApp. Slachtoffers, omstanders en plegers van huiselijk geweld en kindermishandeling kunnen voortaan tijdens werkdagen van 09.00 uur tot 22.00 uur chatten met een medewerker van Veilig Thuis via onderstaande link. 

Whatsapp spreekuur Veilig Thuis

Mag ik naar buiten tijdens de avondklok bij huiselijk geweld?

Is er geweld bij jou thuis tijdens de avondklok? Bel bij direct gevaar altijd 112 en verlaat zo nodig je huis. Je mag ook naar iemand anders toe gaan. Dit mag ook als je je thuis onveilig voelt, maar er geen direct gevaar is. Kijk of je bij iemand terecht kan, bij voorkeur bij jou in de buurt. In deze gevallen is het toegestaan om je huis te verlaten en krijg je geen boete.
Als je wilt praten over jouw situatie of advies wilt wat je kan doen, kun je contact opnemen met Veilig Thuis op 0800 2000. Dan wordt er samen met jou gekeken wat je nodig hebt en welke hulp er nodig is. Veilig Thuis kan je 24 uur per dag, zeven dagen in de week bellen, ook anoniem. Kijk  op www.ikvermoedhuiselijkgeweld.nl/gespannen-thuissituaties wat je zelf kan doen als de spanningen thuis oplopen.