Informatie over vaccineren

Vaccineren tegen corona: laat u informeren. U bent de enige die kan beslissen of u zich laat vaccineren tegen corona. Daarom is het belangrijk dat uw informatie over coronavaccinatie klopt. Laat u goed informeren en gebruik daarvoor verschillende bronnen.

Heeft u vragen over het vaccin, de vaccinatiestrategie of de planning? Kijk kan op de website van de Rijksoverheid: www.coronavaccinatie.nl of bel naar 0800 - 13 51. Ook op de website van GGD Rotterdam-Rijnmond vindt u informatie over vaccineren. 

Jongeren (tussen 12-18 jaar) kunnen nu ook gevaccineerd worden. Kijk voor meer informatie daarover op de website van de Rijksoverheid.

De boosterprik

Eind november 2021 is de boostervaccinatie gestart voor alle mensen vanaf 80 jaar die naar een GGD-locatie kunnen komen. Ook wordt gestart met het aanbieden van een booster aan alle volwassen inwoners van boven de 18 jaar die in een zorginstelling wonen met een eigen medische dienst. Dat betekent dat deze mensen bovenop de twee vaccinaties die zij eerder haalden (of na één prik met het Janssen-vaccin) een extra vaccinatie kunnen krijgen, als extra bescherming tegen ernstige ziekte en ziekenhuisopnames.

Vanaf januari 2022 worden vervolgens mensen tussen 60 en 80 jaar gevaccineerd, waarbij de oudsten van die groep als eerst een uitnodiging krijgen. Ook wordt in december gestart met het aanbieden van een booster aan zorgmedewerkers met direct patiëntencontact. Kijk voor meer informatie over de boosterprik op de website van GGD Rotterdam-Rijnmond