Gemeente vraagt niet meer aan ondernemers en organisaties om ‘coronaprotocollen’ te delen

In de eerste fase van de coronamaatregelen vroegen wij als gemeente aan ondernemers en organisaties die weer (gedeeltelijk) open mochten om hun ‘opstartprotocollen’ met ons te delen. Dat deden we om een beeld te krijgen of de RIVM-richtlijnen daarbij goed toe te passen waren en om daar feedback op te geven.

We zien dat ondernemers en organisaties eraan gewend zijn geraakt om rekening te houden met de RIVM-richtlijnen en dat zij zich bewust zijn van de verantwoordelijkheid om de veiligheid van gasten/bezoekers te borgen.
Ook hebben brancheverenigingen protocollen opgesteld die door hen gebruikt kunnen worden. We vinden het daarom niet meer nodig om de op- of doorstartprotocollen met betrekking tot de coronamaatregelen te zien. Als ondernemers of organisaties er zelf behoefte aan hebben, kunnen we als gemeente natuurlijk altijd meekijken of meedenken.