Gemeente Hellevoetsluis biedt ondernemers met terras tijdelijk meer ruimte

De gemeente Hellevoetsluis biedt horeca-ondernemers met een terras een tijdelijke verruiming van hun terras aan als ze per 1 juni weer open mogen. Ondernemers kunnen daarvoor een aanvraag indienen bij de gemeente.

Mogelijk mogen horecaondernemingen per 1 juni de deuren weer openen voor gasten. Dat gebeurt alleen als de cijfers van het RIVM dat toelaten. In de week voorafgaand aan 1 juni neemt het kabinet een definitief besluit. Als opening vanaf 1 juni inderdaad mogelijk wordt gemaakt, gelden er wel verschillende voorwaarden. Zo mogen er maximaal 30 gasten in de zaak aanwezig zijn en vooraf reserveren is verplicht. Ook moet de 1,5 meter tussen mensen van verschillende tafels gewaarborgd zijn. Ondernemers moeten voor de heropening een plan van aanpak bij de gemeente indienen.

De terrassen mogen vanaf 1 juni ook weer opengesteld worden, ook daar geldt de 1,5 meter regel. Voor terrassen geldt overigens niet het maximum van 30 personen.

De horeca-ondernemers moesten vlak na de uitbraak van het coronavirus in Nederland hun zaak sluiten. Wethouder Spoon (economische zaken): “Deze verplichte en wekenlange sluiting heeft een grote financiële maar ook emotionele impact op onze ondernemers en hun medewerkers. Wij leven met ze mee en proberen ze te helpen waar het mogelijk is. We zijn ons ervan bewust dat door de 1,5 meter regel minder mensen op het terras plaats kunnen nemen. Daarom bieden wij de horeca ondernemers de mogelijkheid een tijdelijke vergroting van het terras aan te vragen, voorlopig geldend tot 1 september. Ik wens de ondernemers veel succes met hun voorbereidingen voor de mogelijke heropening op 1 juni.”