Gemeente Hellevoetsluis bekijkt mogelijkheden financiële steun Rijksoverheid voor sportverenigingen

Gemeente Hellevoetsluis en lokale sportverenigingen gaan de mogelijkheden voor financiële steun bekijken. De Rijksoverheid heeft in totaal 110 miljoen euro beschikbaar gesteld voor sportverenigingen in het land. Door de sluiting van clubhuizen en vroegtijdig beëindigen van de competities zijn zij financieel flink geraakt. In de komende tijd word onderzocht welke verenigingen in Hellevoetsluis hiervoor in aanmerking komen.

Kwijtschelding huurkosten

Gemeenten kunnen bij de Rijksoverheid een compensatie aanvragen om zo de huurkosten voor sportverenigingen kwijt te schelden. Dit geldt voor sportverenigingen die te maken hebben met een omzetdaling in de periode van 1 maart tot 1 juni. Gemeente Hellevoetsluis kijkt de komende periode welke huurbedragen in aanmerking komen en op welke manier compensatie plaatsvindt.

Bijdrage voor kleine verenigingen

Voor kleine verenigingen met eigen accommodatie komt een aparte bijdrage. Vaak zijn zij te klein om in aanmerking te komen voor regelingen vanuit het Rijk. Als er sprake is van een omzetverlies van meer dan 20%, dan komen zij in aanmerking voor een bijdrage van 2.500 euro.

Kortlopend krediet

Ook komt de mogelijkheid voor sportverenigingen om een lening af te sluiten. Dit kan tegen een lage rente. Stichting Waarborgfonds Sport helpt de verenigingen hier mee.

Wethouder Peter Schop is blij met het steunpakket: ,,Ik ben natuurlijk erg blij met deze steun van de Rijksoverheid. Tegelijk besef ik dat de verliezen veel groter zijn. Veel sectoren zitten momenteel in zwaar weer door de coronacrisis. Ook de sportverenigingen. Het is van groot belang dat zij straks weer op volle kracht komen, zodat iedereen weer lekker kan gaan sporten. Jong én oud! Zo blijven we fit en gezond en  voor het sociale aspect is het ook erg belangrijk’’.