Financieel vangnet voor zelfstandig ondernemers per 1 oktober 2021

Per 1 oktober is de Rijksoverheid gestopt met de coronasteun. Zo is ook de Tozo gestopt. Zelfstandig ondernemers die na de coronaperiode niet genoeg verdienen voor hun levensonderhoud, kunnen een Bbz-uitkering aanvragen. De regeling is tijdelijk aangepast en geldt van 1 oktober tot en met 31 december 2021. De Bbz-uitkering is een tijdelijk vangnet. De nadruk ligt bij deze uitkering op kansrijk ondernemen.

De Bbz-uitkering voor levensonderhoud vult het (gezins-)inkomen aan tot de bijstandsnorm die voor u geldt. U kunt de uitkering voor maximaal 3 maanden aanvragen tussen 1 oktober tot en met 31 december 2021. Regionaal Bureau Zelfstandigen van gemeente Rotterdam voert voor onze gemeente het Bbz (Besluit bijstandverlening zelfstandigen) uit.

Meer informatie?

Alle informatie en de voorwaarden vindt u op www.rotterdam.nl/bbz. U vindt daar ook het digitale aanvraagformulier en de contactgegevens.

Heeft u andere ondersteuning nodig? Kijk hier welke organisaties er voor u klaar staan.

Heeft u nog vragen over Tozo? Kijk dan op www.rotterdam.nl/tozo