• Nieuwe noodverordening Rotterdam-Rijnmond per 1 juli

Vanaf woensdag 1 juli 2020 geldt een nieuwe noodverordening in de regio Rotterdam-Rijnmond. Deze noodverordening vervangt de versie van 15 juni. Hiermee wordt regionaal invulling gegeven aan de landelijk bepaalde regels en versoepelingen. De noodverordening is nodig om te zorgen dat de maatregelen om het coronavirus te beperken ook gehandhaafd kunnen worden.

• Gemeente vraagt niet meer aan ondernemers en organisaties om ‘coronaprotocollen’ te delen

In de eerste fase van de coronamaatregelen vroegen wij als gemeente aan ondernemers en organisaties die weer (gedeeltelijk) open mochten om hun ‘opstartprotocollen’ met ons te delen. Dat deden we om een beeld te krijgen of de RIVM-richtlijnen daarbij goed toe te passen waren en om daar feedback op te geven.

• Testen op het coronavirus bij klachten zoals verkoudheid, keelpijn of koorts

• Per 1 juli: 1,5 meter blijft norm

Tijdens de persconferentie van 24 juni 2020 maakte minister-president Rutte bekend dat we opnieuw een stap vooruit kunnen zetten in de corona-aanpak. We starten een nieuw hoofdstuk en gaan van een intelligente lockdown naar ruimte met regels. Algemene regels voor binnen en buiten. Die blijven nodig, want het coronavirus is zeker niet verdwenen.

• Extra aandacht voor mensen die dat nodig hebben

De strijd tegen het coronavirus is een de strijd van ons allemaal. Van de overheid, van bedrijven, van organisaties en van inwoners. Allemaal hebben we te maken met de maatregelen die getroffen worden om de verspreiding van het virus te vertragen.