Stapsgewijze verruiming recreatieve verhuur vanaf 15 mei

Campings en recreatieparken in de regio Rotterdam-Rijnmond, waar ook Hellevoetsluis onder valt, mogen met ingang van 15 mei weer hun verblijven verhuren. Dat gaat stapsgewijs, te beginnen met 25 procent verhuur voor verblijven met eigen sanitair.

Vanaf 9 mei was het voor mensen met vaste plekken al mogelijk om dag en nacht te verblijven op campings, recreatieparken, jachthavens en stranden, als ze beschikten over eigen sanitair. Vanaf 15 mei wordt dit dus stapsgewijs verder verruimd. Omdat de druk op de zorg nog altijd afneemt, tijdelijke zorglocaties kunnen worden gesloten en afgebouwd en de besmettingsgraad daalt, is het mogelijk ook de verhuur van verblijven met eigen sanitaire voorzieningen te verruimen. Dit gebeurt in een aantal stappen:

• Vrijdag 15 mei: 25% verhuur voor verblijven met eigen sanitair
  • Vrijdag 22 mei: 50% verhuur voor verblijven met eigen sanitair
  • Vrijdag 29 mei: 75% verhuur voor verblijven met eigen sanitair
  • Woensdag 1 juli: In heel Nederland alle voorzieningen op campings en vakantieparken open en 100% verhuur

In overleg met de burgemeesters van de gemeenten op Voorne-Putten, de gemeente Goeree Overflakkee en de voorzitter van de veiligheidsregio is hiertoe besloten. Hiervoor geldt dat te allen tijde dat de stappen afhankelijk zijn van besluitvorming van het kabinet en wekelijkse monitoring en evaluatie. Op het moment dat het aantal besmettingen met het coronavirus in de regio veel groter wordt, is de kans aanwezig dat versoepelingen worden teruggedraaid of uitgesteld.

Vanzelfsprekend geldt voor alle versoepelingen dat de voorwaarden met betrekking tot horeca, sanitair, persoonlijke hygiëne en 1,5 meter afstand blijven gelden. De medewerking van alle beheerders en toeristen is keihard nodig om deze versoepelingen met elkaar mogelijk te maken.

Burgemeester Milène Junius: "Ik ben blij dat er stapje voor stapje versoepelingen komen op het gebied van recreatie en dat we op een verantwoorde manier weer toeristen kunnen ontvangen. Laten we er nu ook met elkaar voor zorgen dat we ons aan de richtlijnen van het RIVM blijven houden, ook als we genieten van een toeristisch verblijf in onze omgeving. We moeten samen voorkomen dat het aantal besmettingen weer toeneemt."