Bericht van burgemeester Milène Junius voor alle kinderen van Hellevoetsluis

Brief voor alle Hellevoetse kinderen van 18 maart 2020.

Beste kinderen van Hellevoetsluis,

Het moet voor jullie best even wennen zijn. In het nieuws gaat alleen nog maar over het Corona virus. Een vervelend virus waar jonge mensen niet veel last van hebben, maar waar oudere mensen flink ziek van kunnen worden!

En ineens mocht je allerlei dingen niet meer. Elkaar geen handen meer geven, niet meer naar je sportclub en niet meer naar school! Ook gaan allerlei leuke dingen zoals kinderfeestjes en uitjes niet meer door. We hebben dit in Nederland afgesproken met elkaar. We gaan even niet naar plekken waar ook veel andere mensen zijn. Zo kunnen mensen die het virus bij zich hebben, het niet aan andere mensen doorgeven.
Niet naar school gaan. Niet met je vrienden of vriendinnen kunnen afspreken. Niet kunnen sporten. Dat is dus echt niet leuk! Maar het is wél nodig. We willen dat er niet te veel mensen tegelijk ziek worden. Zo blijven er voor de mensen die wel ziek zijn, genoeg bedden, artsen en verpleegkundigen over.

Jullie doen het goed!

Ik zie op Facebook en Insta al veel kinderen in Hellevoetsluis die graag en goed meedoen. Zij zijn al bezig met schoolwerk, samen met hun ouders of met de juf of meester via de computer. Ze lezen boeken en bekijken informatieve video’s. En sommigen verzinnen sportactiviteiten voor in de huiskamer of achtertuin. Doe jij ook al mee? Fijn dat jullie toch lekker actief bezig zijn. Ik ben erg trots op jullie.

Help elkaar

Heb je vragen over het Corona virus, of maak je je ergens zorgen om? Of zie dat iemand anders zich zorgen maakt? Praat er dan over met elkaar. Je zult zien dat dat helpt! En deel al jullie leuke activiteiten, ideeën en tips met elkaar. Zo gaan de weken vast snel voorbij. Laten we samen ons best doen! Des te eerder kunnen we allemaal weer naar school, lekker sporten en op familiebezoek.

Hartelijke groet,

Milène Junius
Burgemeester van Hellevoetsluis