Dhr. L. Keijsers

L. Keijsers

Mijn naam is Louis Keijsers. Ik ben 66 jaar en geboren in Blitterswijk. Mijn roots liggen in Limburg. Mijn vrouw en ik wonen ruim 41 jaar in Hellevoetsluis. 

We hebben een gezin van drie kinderen die inmiddels ook ieder ook hun eigen gezin hebben gesticht. We zijn gelukkige grootouders van zeven kleinkinderen.

Van 1977 tot 1999 heb ik gewerkt als maatschappelijk werker bij de Sociaal Pedagogische Dienst Zuid Holland Zuid, tegenwoordig MEE. In deze eerste baan heb ik gezinnen met een gehandicapt kind begeleid. Na 22 jaar ben ik overgestapt naar het Advies en Meldpunt Kindermishandeling (AMK) te Rotterdam met als werkgebied Zeeland en later Rotterdam – Centrum. Het AMK heet tegenwoordig Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond. In mijn tweede baan heb ik meldingen onderzocht van vermoedens over onveiligheid in gezinnen. Ik was geen man van enkel binnen zitten om met bureauwerk bezig te zijn. Het liefst ging ik op pad om thuis bij en met de gezinnen in gesprek te gaan. Met de ouders zelf probeerde ik te kijken waar hun knelpunten zaten en wat betrokkenen er zelf aan konden doen. Mijn credo luidt: mobiliseer je kracht. Zorg dat je regisseur wordt van je eigen keuzes en van je eigen leven.

In januari 2018 ben ik met vervroegd pensioen gegaan. Ik wil graag mijn ervaring als uitvoerend werker gebruiken in het werk bij de Adviesraad Sociaal Domein Hellevoetsluis.