Extra aandacht voor mensen die dat nodig hebben

De strijd tegen het coronavirus is een strijd van ons allemaal. Van de overheid, van bedrijven, van organisaties en van inwoners. Allemaal hebben we te maken met de maatregelen die de verspreiding van het virus moeten vertragen.

Voor mensen die een verhoogd risico lopen, zoals ouderen of mensen met een verminderde weerstand, hebben de maatregelen een extra grote impact. Het betekent bijvoorbeeld dat zij zelf geen boodschappen kunnen doen of dat zij geen visite meer krijgen. En alleen met elkaar kunnen we ervoor zorgen dat we ook oog houden voor degenen die dat nodig hebben!

We vragen iedereen dan ook om, als dat kan, iets extra’s te doen voor een ander. Denk daarbij vooral aan de kwetsbare mensen in uw omgeving. Gelukkig zien we op de sociale media dat inwoners elkaar weten te vinden. Ook zijn er verschillende initiatieven waar inwoners terecht kunnen voor hulp of een luisterend oor. Een aantal daarvan brengen we graag onder de aandacht:

  • Op de website www.fijnjetezien.nl bieden inwoners van Voorne elkaar hulp aan (kijk bij het kopje ‘elkaar helpen’)
  • Het SBO heeft een telefonische servicelijn geopend: 0181 - 322 273. Dit nummer kunt u op werkdagen tussen 9.00 en 13.00 uur bellen met vragen of als u tegen problemen aanloopt. Zoals boodschappen doen of vervoer dat in uw eigen netwerk niet op te lossen is. Maar ook als u behoefte heeft aan telefonisch contact of gewoon om uw verhaal kwijt te kunnen. Kijk ook op www.sbonu.nl.
  • Telefonische hulplijn van het Rode Kruis. Heeft u een luisterend oor, advies of extra hulp nodig omdat u in quarantaine of thuisisolatie zit? Dan kunt u contact opnemen met de Rode Kruis Hulplijn 070 - 4455 888. Dit nummer is van maandag tot en met donderdag bereikbaar tussen 8:30 en 21:00 uur, op vrijdag tussen 8:30 en 18:00 uur en op zaterdag tussen 10:00 en 16:00 uur. Meer informatie over het Rode Kruis vindt u op www.rodekruis.nl.

We hebben elkaar nodig, laten we er zijn voor elkaar!