Ondersteuning starters vanuit de uitkering

Krijgt u een (bijstands)uitkering en heeft een goed idee voor een eigen bedrijf of wilt u advies voor het starten van een eigen bedrijf? Ga dan naar het Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ) van de gemeente Rotterdam.

Ga naar de website van het RBZ Rotterdam

De gemeente Hellevoetsluis werkt samen met het RBZ. Het RBZ voert deze taken uit.

Hoe het Regionaal Bureau Zelfstandigen kan helpen

U kunt bij het RBZ terecht voor:

• Advies
  • Begeleiding
  • Financiële hulp, bijvoorbeeld:
    • Tijdelijke aanvullende Bbz-uitkering (Besluit bijstandsverlening zelfstandigen)
    • Advies voor het krijgen van startkapitaal
    • Starterstraject: de RBZ helpt u bij de overstap naar zelfstandig ondernemerschap

Meer informatie

Op de website van het RBZ Rotterdam vindt u alle informatie over regelingen en trajecten. Bekijk ook de korte filmpjes van gestarte ondernemers vanuit de bijstand. U kunt ook bellen met 14 010 (vraag naar Rotterdam en dan naar Regionaal Bureau Zelfstandigen).