Geldzorgen

Maakt u zich zorgen over uw financiële situatie? Op deze pagina vindt u meer informatie over de hulp die u bij betalingsachterstanden en schulden kunt krijgen.

 • Crisis door schulden

  Soms is er met spoed hulp nodig om een crisissituatie te voorkomen. Heeft u een bericht gekregen over het afsluiten van uw water of energie of een huisuitzetting? Wacht dan niet langer en meld u direct aan bij het team Schulddienstverlening.

 • Vroegsignalering

  Soms zijn betalingsachterstanden moeilijk op te lossen en groeien ze snel uit tot hoge schulden. Als u zich zorgen maakt over geldproblemen is het vaak lastig om de juiste oplossing te vinden of om hulp te vragen. De gemeente werkt daarom samen met onder andere zorgverzekeraars, verhuurders en energiebedrijven om inwoners met oplopende schulden zo vroeg mogelijk hulp aan te bieden.

 • Schulddienstverlening

  Er zijn veel mensen in Nederland die weleens een betalingsachterstand oplopen of bij iemand geld moeten lenen. Vaak kunnen die financiële tegenslagen weer opgelost worden. Maar soms stapelen de achterstanden zich op en weet u niet meer hoe u uit de problemen komt. Als u te maken heeft met schulden is het belangrijk dat u hulp zoekt. Op deze pagina leest u meer over schulden en op welke manier u hulp kunt krijgen.

 • Meldingsformulier Schulddienstverlening

  Via dit digitale aanmeldformulier kunt u hulp vanuit de gemeentelijke schulddienstverlening aanvragen. Na het invullen van het formulier wordt er binnen 14 dagen contact met u opgenomen.