Gratis Peuteropvang

Heeft u een laag inkomen? Dan kunt u voor uw peuter van twee jaar en drie maanden, totdat hij/zij naar de basisschool gaat, gratis Peuteropvang aanvragen.

Kleine kinderen groeien razendsnel op. De Peuteropvang helpt kindjes zich spelenderwijs te ontwikkelen. Dat geeft een goede start voor de basisschool. Om deze kans ook te geven aan peuters van ouders met een laag inkomen tot 120% van de bijstandsnorm, heeft de gemeente afspraken gemaakt met de Kinderkoepel en Smallsteps in Hellevoetsluis. Zo kan uw peuter twee dagdelen per week gratis naar de peuteropvang. Niet alleen mensen met een uitkering kunnen gebruikmaken van de gratis peuteropvang van Hellevoetsluis. Ook als u of uw partner een inkomen heeft uit werk of als Zzp’er werkt kunt u een aanvraag doen. 

Kijk of u gratis peuteropvang kunt aanvragen en regel het direct

Geeft het programma aan dat u gratis peuteropvang kunt aanvragen? Dan kunt u inloggen met DigiD en de aanvraag direct doen. Het programma geeft aan welke bewijsstukken nodig zijn.

Voorwaarden voor de gratis Peuteropvang 

  • U woont in Hellevoetsluis
  • Uw kind is ouder dan twee jaar en drie maanden en gaat nog niet naar de basisschool
  • U of uw partner heeft recht op Kinderbijstand voor dit kind
  • U wilt uw kind inschrijven bij een peuteropvanglocatie in Hellevoetsluis
  • Uw inkomen is niet meer dan 120% van de bijstandsnorm die voor uw situatie geldt. Kijk voor de juiste bedragen op de website van de Rijksoverheid over de Bijstand.

Zo werkt het

Vraag de gratis peuteropvang aan voordat u uw kind inschrijft bij de peuteropvangorganisatie. U krijgt van de gemeente een besluit of u gratis peuteropvang krijgt. Een kopie van deze verklaring moet u meesturen met uw inschrijving bij de Kinderkoepel of Smallsteps. De peuteropvangorganisatie schrijft uw kind dan in. De gemeente betaalt de vergoeding rechtstreeks aan de peuteropvangorganisatie. U betaalt niets.

Lees meer over de peuteropvang en de verschillende locaties op de websites van de Kinderkoepel en Smallsteps.

Tips

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Bel dan het WIZ-loket via 14 0181. Dit kan op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 11.00 uur. U kunt ook langskomen tussen 8.30 en 16.30 uur. Ons adres is Oostzanddijk 28.