Financieel steuntje in de rug

U bent als inwoner in de basis zelf verantwoordelijk voor een gezond financieel huishouden. We snappen heel goed dat u dit niet altijd lukt en dat u daarbij hulp kunt gebruiken. De gemeente heeft een aantal vergoedingen die u helpen om mee te blijven doen aan de samenleving. Voor elke Hellevoeter met een inkomen van maximaal 110 procent van de bijstandsnorm is er wel een oplossing. Op deze pagina vindt u hierover meer informatie.

• Bijzondere bijstand

Als u door bijzondere omstandigheden noodzakelijke kosten voor uzelf of iemand anders in uw gezin moet maken die u niet kunt betalen, kunt u een vergoeding aanvragen. Die vergoeding noemen we bijzondere bijstand. Ook als u geen uitkering heeft, kunt u bijzondere bijstand aanvragen.

• Participatiefonds

Heeft u weinig geld en heeft u daardoor moeite om contributie voor sport, muziek of andere leuke activiteiten te betalen? Dan kun u elk jaar een bijdrage uit het Participatiefonds aanvragen.

• Kindpakket

Heeft u een laag inkomen? En kunnen uw kinderen daarom niet meedoen aan activiteiten die voor leeftijdsgenootjes van uw kind heel gewoon zijn? Dan kunt u elk jaar een bijdrage uit het Kindpakket aanvragen.

• Gratis Peuteropvang

Heeft u een laag inkomen? Dan kunt u voor uw peuter van twee jaar en drie maanden, totdat hij/zij naar de basisschool gaat, gratis Peuteropvang aanvragen.

• Kwijtschelding gemeentelijke belastingen

Wanneer u de gemeentebelasting niet kunt betalen, kan de gemeente misschien uw belasting kwijtschelden. U hoeft de belasting dan niet te betalen.

• folder_clientondersteuning_WEB

pdf, 1MB
  • Voedselbank

Op deze pagina vindt u meer informatie over de voedselbank in Hellevoetsluis.