Financieel steuntje in de rug

De gemeente heeft een aantal vergoedingen die u helpen om mee te blijven doen aan de samenleving. Voor elke Hellevoeter met een inkomen van maximaal 110 procent van de bijstandsnorm is er hulp. Op deze pagina vindt u meer informatie.

• Bijzondere bijstand

De bijzondere bijstand is een vergoeding voor noodzakelijke kosten, die voor bijzondere omstandigheden betaald moeten worden, die u zelf niet kunt betalen. Op deze pagina leest u meer over de bijzondere bijstand.

• Participatiefonds

Heeft u weinig geld en heeft u daardoor moeite om contributie voor sport, muziek of andere leuke activiteiten te betalen? Dan kun u elk jaar een bijdrage uit het Participatiefonds aanvragen.

• Kindpakket

Heeft u een laag inkomen? En kunnen uw kinderen daarom niet meedoen aan activiteiten die voor leeftijdsgenootjes van uw kind heel gewoon zijn? Dan kunt u elk jaar een bijdrage uit het Kindpakket aanvragen.

• Gratis Peuteropvang

Heeft u een laag inkomen? Dan kunt u voor uw peuter van twee jaar en drie maanden, totdat hij/zij naar de basisschool gaat, gratis Peuteropvang aanvragen.

• Kwijtschelding gemeentelijke belastingen

Wanneer u de gemeentebelasting niet kunt betalen, kan de gemeente misschien uw belasting kwijtschelden. U hoeft de belasting dan niet te betalen.

• Folder cliëntondersteuning

pdf, 1MB

Kunt u dit pdf-bestand niet gebruiken omdat het niet toegankelijk is? Neem dan contact met ons op via 14 0181. Geef zo duidelijk mogelijk aan om welk document het gaat.

• Voedselbank

Op deze pagina vindt u meer informatie over de voedselbank in Hellevoetsluis.