Kinderopvangtoeslag affaire

Woont u in de gemeente Hellevoetsluis en bent u een gedupeerde van de kinderopvangtoeslag affaire van de Belastingdienst? Dan kunt u voor hulp en ondersteuning bij eventuele (financiële) problemen bij ons terecht.

De Belastingdienst/Toeslagen compenseert ouders die in de problemen zijn gekomen door de affaire. Maar dat is niet altijd genoeg. Daarom biedt de gemeente ondersteuning. U kunt daarover contact opnemen met ons via 14 0181 of door een mail te sturen naar zorgcoordinatie@sociaalgebiedsteam.nl. Een medewerker zorgt dat u op de juiste plek terechtkomt voor de ondersteuning die nodig is. Denk hierbij aan hulp rondom huisvesting, schulden, inkomen, zorg of de opvoeding van de kinderen.

Wat kunt u verder van ons verwachten?

We weten dat in Hellevoetsluis in ieder geval 115 gezinnen gedupeerd zijn door de kinderopvangtoeslag affaire. De Belastingdienst en gemeente Hellevoetsluis hebben afspraken gemaakt over de uitwisseling van de namen van de ouders die door de Belastingdienst aangemerkt zijn als gedupeerden. Met deze gegevens proberen wij contact te leggen met deze gedupeerden om onze ondersteuning aan te bieden.

Weet u niet of u een gedupeerde bent?

Is uw kinderopvangtoeslag stopgezet tussen 2005 en 2019 en weet u niet waarom? Neem dan contact op met het Serviceteam gedupeerden kinderopvangtoeslag via de website van de Belastingdienst  of bel 0800 2 358 358 (gratis).

Bent u gedupeerde ouder of toeslagpartner?

Voor gedupeerde ouders (of toeslagpartners) in de kinderopvang toeslagaffaire geldt dat schuldeisers tijdelijk geen beslag kunnen leggen op geld of goederen. Dat heeft de regering eerder dit jaar besloten. Voor een deel van de ouders loopt deze termijn op 12 februari 2022 af. Zij hebben hierover een brief ontvangen van de Belastingdienst. Heeft u deze brief ook ontvangen? Op deze pagina leest u wat u nu kunt doen.

De periode waarin schuldeisers geen beslag kunnen leggen op geld of goederen, noemen we ook wel een moratorium. Deze periode is ervoor bedoeld dat alle betrokken partijen (ouders en schuldeisers) tot een oplossing kunnen komen.