Werkzaamheden Stedin elektrakabels Sportlaan

Langs de Sportlaan staat een middenspanningsstation. In dit gebouw komt hoogspanning binnen en wordt de elektriciteit op wijkniveau verder verdeeld. Om een krachtig en betrouwbaar elektranetwerk in Hellevoetsluis te houden, voert Stedin een grote renovatie uit aan dit station. In het pand zijn daarvoor een aantal transformators en technische installaties vervangen.

Het is ook nodig om zo’n 60 oude kabels te vervangen die aan de Sportlaan in de grond liggen. Dit gebeurt in de komende maanden. Om een onderbreking in de stroomvoorziening in Hellevoetsluis te voorkomen, worden de graafwerkzaamheden in de openbare ruimte in twee fases uitgevoerd.

Aannemer Quint & van Ginkel start vanaf deze week in opdracht van netbeheerder Stedin met de werkzaamheden. Deze duren tot week drie van 2022. De tweede fase begint in de zomer van 2022.

Omleiding voor voetgangers en fietsers

Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren, wordt het voet- en fietspad aan de Sportlaan afgezet met bouwhekken. De uitritten van bedrijven blijven zoveel als mogelijk open. 

Voor voetgangers en fietsers staat er een omleidingsroute aangegeven. Het autoverkeer kan gewoon blijven doorgaan. Er wordt geprobeerd de overlast zo veel mogelijk te beperken.