Aanleg glasvezel in Hellevoetsluis

Er is gestart met de aanleg van glasvezelnetwerken in Hellevoetsluis. Glasvezel maakt snelle en stabiele internetverbindingen mogelijk. Lees op deze pagina meer over de werkzaamheden en eventuele overlast die dit met zich meebrengt.

De gemeente legt zelf geen glasvezel aan naar woningen. Wij zijn afhankelijk van de commerciële telecompartijen die dit aanleggen en aanbieden. Wel verlenen wij vergunningsaanvragen voor het aanleggen in de ondergrond. De telecompartijen gaan u benaderen voor de aanleg van glasvezel naar uw woning.

Werkzaamheden en overlast

De gemeente vindt het belangrijk dat de aanleg van glasvezel zorgvuldig gebeurt met zo min mogelijk overlast voor de bewoners. De aannemer beperkt de overlast zoveel mogelijk door de werkzaamheden zo kort mogelijk te laten duren. In de meeste gevallen gaat de stoep ’s ochtends open en is deze ’s avonds weer dicht.

Vragen?

Voor abonnementen/aansluitingen kunt u terecht bij de telecom-aanbieder. Heeft u vragen over de uitvoering buiten, neemt u dan eerst contact op met de uitvoerder van de aannemer. Deze is tijdens de werkzaamheden aanwezig en kan het snelst zaken oplossen. Mocht u er samen niet uit komen, dan kunt u contact opnemen met de toezichthouder van de gemeente via telefoonnummer 14 0181.

Waar wordt nu aangelegd?

In het noordelijk deel van de Kooistee is de aanleg van een glasvezelnetwerk van start gegaan. 

Waarom glasvezel?

Er is een grote toename van internetactiviteiten en dataverkeer door bijvoorbeeld het gebruik van social media, gamen, en televisiekijken. Ook werken we steeds vaker vanuit huis. De bestaande verbindingen kunnen de gewenste snelheden en kwaliteit niet altijd leveren. Glasvezel kan deze toenemende vraag wel aan. De gemeente is daarom blij met partijen die glasvezel aanleggen en glasvezelinternet aanbieden.