Wegwerkzaamheden Rijksstraatweg in Nieuwenhoorn

In november en december wordt de Rijkstraatweg in Nieuwenhoorn tussen de Provincialeweg en de Parallelweg afgesloten voor al het verkeer in verband met wegwerkzaamheden. Dit geldt ook voor het fietsverkeer.

De werkzaamheden worden in verschillende fasen uitgevoerd.
 

Fase 1a: 4 november t/m 30 november (week 45 t/m 48)

In fase 1a worden de bestaande versmallingen verwijderd en worden op andere plaatsen nieuwe versmallingen aangebracht. Ter hoogte van de kruisingen met de Noorddijk, Gootseweg/Dorpsstraat/Steenhoekstraat en de Smithilseweg worden de kruisingen geschikt gemaakt voor een 30 km/u zone.

Fase 1b: 25 november t/m 21 december (week 48 t/m 51)

In fase 1b wordt de kruising Rijkstraatweg/Parallelweg gereconstrueerd en wordt de kruising met de Stoofweg opnieuw ingericht.

Bereikbaarheid Nieuwenhoorn

In fase 1a is Nieuwenhoorn bereikbaar via de Stoofweg en de Dorpsweg. Tijdens fase 2b blijft Nieuwenhoorn bereikbaar via de Parallelweg/Rijksstraatweg. De kruising ter plaatse van de Stoofweg en Provincialeweg wordt afgesloten.

De begraafplaats blijft in beide fasen bereikbaar. Volg daarvoor ter plaatse de omleidingsborden. Ook de milieustraat blijft bereikbaar.

Openbaar vervoer

Tijdens de werkzaamheden rijden er geen bussen over de Rijkstraatweg. Het busvervoer wordt omgeleid over de Parallelweg en de Nelson Mandelalaan. De bushaltes Nieuwenhoorn, Stoofweg en Nieuwenhoorn Dorp komen tijdelijk te vervallen. Ter plaatse van de Rijksstraatweg/Parallelweg wordt een tijdelijke bushalte gerealiseerd.

Overlast

De werkzaamheden zullen enige overlast veroorzaken. Dat is helaas onvermijdelijk. De aannemer doet zijn uiterste best om de overlast zo veel mogelijk te beperken. De bedrijven en woningen in Nieuwenhoorn blijven zoveel mogelijk bereikbaar en zijn in ieder geval bereikbaar voor de hulpdiensten.

Vragen

Met vragen kunt u contact opnemen met de omgevingsmanager, dhr. M. Kersten. Hij is te bereiken op telefoonnummer 0345-571141. Eventuele klachten of opmerkingen kunt u ook melden op het e-mailadres omgevingszaken@vandoorngeldermalsen.nl.

Bijlagen