VP Flex Vervoer (Regiotaxi)

Vanaf 1 januari 2019 wordt het Collectief Vraagafhankelijk Vervoer - het CVV - in de regio Voorne-Putten (de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard en Westvoorne) uitgevoerd onder de naam VP Flex Vervoer. Lees hier alles over VP Flex Vervoer...

VP Flex Vervoer is collectief vervoer en dat betekent dat u met meerdere mensen tegelijkertijd reist. Hierdoor is het mogelijk om goedkoop binnen de regio van deur tot deur te reizen. U kunt ook met de regiotaxi naar het ziekenhuis in Dirksland of het medisch centrum in Nissewaard. U kunt hiervoor een pas aanvragen via de Wmo, maar ook zonder Wmo indicatie kunt u gebruik maken van VP Flex Vervoer.

Brochure VP Flex Vervoer

Vervoersregelement WMO Vervoer

Voorwaarden

Om VP Flex Vervoer te gebruiken voor het Wmo tarief, moet iemand geen gebruik kunnen maken van het reguliere openbaar vervoer. Dit betekent dat het gebruik van de normale bus binnen de regio niet mogelijk is. Dat kan zijn omdat er lichamelijke beperkingen zijn door een handicap of ouderdomsklachten. Maar ook als er psychische klachten zijn waardoor iemand niet meer bij de bushalte kan wachten of niet meer goed de weg kan vinden is het mogelijk om een aanvraag voor Vp Flex vervoer te doen.

Als u een aanvraag indient voor VP Flex Vervoer, doet de gemeente een medisch onderzoek om te zien of er beperkingen zijn die het gebruik van het normale openbaar vervoer niet mogelijk maken.

Het VP Flex Vervoer rijdt het hele jaar van maandag tot en met zondag.
De reistijden voor Wmo-reizigers zijn:

 • Maandag t/m vrijdag tussen 9:00 uur en 24:00 uur.
 • Zaterdag en zondag (en feestdagen) tussen 9:00 uur en 24:00 uur.
 • Prioriteitsritten maandag t/m vrijdag tussen 7:00 uur en 24:00 uur.
 • Prioriteitsritten zaterdag en zondag/feestdagen tussen 8:00 uur en 24:00 uur.

Hoeveel mag u reizen?
U krijgt jaarlijks 1.800 kilometers aan reisbudget. Uw gemeente geeft dit door aan de vervoerder, dus daar hoeft u zelf niet voor te zorgen of op te letten. U mag hiermee zoveel ritten maken als u wilt. Is het budget op, dan kunt u ook nog blijven reizen met het VP Flex Vervoer, maar dan moet u wel de duurdere commerciële ritprijs betalen.

Waar en hoe ver mag u reizen?

Het vervoersgebied omvat het grondgebied van de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard en Westvoorne. Al uw ritten met het VP Flex Vervoer die hier beginnen en/of eindigen, zijn toegestaan. Een enkele rit mag echter niet langer zijn dan 25 km (via de snelste route). Dit wordt door de vervoerder bepaald. Er zijn twee uitzonderingen, namelijk:
De zogenaamde puntbestemmingen. Dit zijn belangrijke bestemmingen die meer dan 25 km van uw adres kunnen liggen. Daar mag u ook met uw goedkope tarief naartoe. Het zijn de volgende adressen:

 • Maasstad Ziekenhuis/Zorgboulevard.
 • St. Franciscus Gasthuis & Vlietland / Rijndam Revalidatiecentrum.
 • Vlietland Ziekenhuis.
 • Rijndam revalidatiecentra Rotterdam.
 • Erasmus MC-Daniel den Hoed Oncologisch Centrum.
 • Erasmus MC-Dijkzigt Rotterdam.
 • Ikazia Ziekenhuis Rotterdam.
 • Oogziekenhuis Rotterdam.
 • Van Weel-Bethesda Ziekenhuis.
 • Spijkenisse Medisch Centrum.
 • Havenpolikliniek / Ziekenhuis Rotterdam.
 • Veerhaven Rozenburg.
 • Transferium Maasvlakte.
 • Fast Ferry Maasvlakte.
 • Metro Spijkenisse Centrum.
 • Careyn de vier ambachten Spijkenisse 
 • Nieuw Rijsenburgh Sommelsdijk 

Als u verder wilt reizen dan 25 km, dan kan dit eventueel - voor de extra kilometers - tegen het commerciële tarief. Past dit echter niet in de planning van de vervoerder, dan mag de rit worden geweigerd. Voor deze ritten gebruikt u in principe Valys vervoer (www.valys.nl).

Wat is een prioriteitsrit?
Naast de gewone ritten zijn er ook prioriteitsritten. Dit zijn ritten die om medische of sociale noodzaak ook voor negen uur ’s morgens plaats mogen vinden. Bijvoorbeeld ritten naar een huwelijk, uitvaart, jubileum, examen of een medische afspraak.

Ritprijzen

De tarieven wijzigen jaarlijks. De tarieven voor 2019 zijn

tarief 2019 (incl. 9% BTW)
startbijdrage per rit  € 0,947
bijdrage per kilometer  € 0,146
commerciële startbijdrage per rit  € 3,159
commerciële bijdrage per kilometer  € 2,319
Een Wmo-rit van bijvoorbeeld 5,4 kilometer kost dan 0,947 + 5,4 * 0,146 = 1,74 euro. Moet u het commerciële tarief betalen, dan is dit 3,159 + 5,4 * 2,319 = 15,68 euro.

Een rit bestellen

U bestelt een rit met VP Flex Vervoer op de volgende manieren: u belt met de reserveringslijn 088 - 10 50 166 of u vult een reserveringsformulier in op de website www.vpflexvervoer.nl. Dit laatste noemen we een internetreservering.
Bij het bestellen van ritten voor VP Flex Vervoer gelden de volgende regels:

 • Een rit wordt alleen aangevraagd door de reiziger zelf of door de begeleiding van de reiziger. Een rit kan niet worden aangemeld door een chauffeur.
 • Een rit wordt alleen besteld voor personenvervoer en niet voor het vervoer van losse goederen, zoals een rolstoel.
 • U bestelt de rit tijdig. Er gelden verschillende vooraanmeldtijden.

Wmo vervoerspas aanvragen

Wmo-reizigers hebben een vervoerspas nodig om te reizen met het VP Flex Vervoer. U vraagt deze aan bij uw gemeente en u moet deze pas altijd bij u dragen als u reist met het VP Flex Vervoer. Bij het instappen laat u de pas aan de chauffeur zien.
Op de vervoerspas staat het logo van het VP Flex Vervoer, de naam van de reiziger, het pasnummer, het telefoonnummer om ritten aan te vragen, het adres van de website en het te bellen telefoonnummer bij het niet verschijnen van de taxi. De vervoerspas heeft een magneetstrip. Chauffeurs gebruiken de vervoerspas voor elektronische registratie van de rit- en reiziger gegevens in het voertuig in en de administratie.

Gemeente Hellevoetsluis:
Afdeling WIZ WIZ-loket, tel: 14-0181

Contactgegevens

Regiecentrale:
Rit bestellen, ritinformatie, afmelden, wijzigingen:
088 - 10 50 166 (lokaal tarief)

Klantenservice & klachten:
088 – 10 50 143 (lokaal tarief)

Snelle servicelijn:
088 – 10 50 172 (lokaal tarief)
(Als het VP Flex Vervoer 30 minuten na de afgesproken ophaaltijd er niet is)

Website:
www.vpflexvervoer.nl
(Ritreserveringen, informatie over het VP Flex Vervoer, actuele meldingen aangaande het vervoer, toegang tot uw persoonlijke internetpagina).

Valys aanvragen

Valys is de landelijke reisservice voor mensen met een mobiliteitsbeperking. Valys is bedoeld voor sociaal recreatieve uitstapjes op bovenregionale afstanden. Bovenregionaal betekent dat de bestemming óf het vertrekpunt van de reis op meer dan 25 kilometer van uw woonadres ligt. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Valys: 0900-9630, www.valys.nl.