Regiotaxi

VP Flex Vervoer is het Collectief Vraagafhankelijk Vervoer - het CVV - in de regio Voorne-Putten (de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard en Westvoorne).

VP Flex Vervoer

Bent u door lichamelijke of psychische beperkingen niet in staat om gebruik te maken van het normale openbaar vervoer? Mogelijk komt u in aanmerking voor collectief vervoer van VP Flex Vervoer.

Collectief vervoer betekent dat u met meerdere mensen tegelijkertijd reist. Hierdoor is het mogelijk om goedkoop binnen de regio van deur tot deur te reizen. Het vervoersgebied omvat het grondgebied van de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard en Westvoorne. U kunt ook met de regiotaxi naar zogenaamde puntbestemmingen reizen. Dit zijn belangrijke bestemmingen die buiten het vervoersgebied kunnen vallen zoals ziekenhuizen. De puntbestemmingen kunt u terugvinden op de  website van VP Flex Vervoer (zie link bij Ritprijzen en overige informatie). 

Om gebruik te maken van VP Flex Vervoer,  kunt u een pas aanvragen via de Wmo. U komt mogelijk in aanmerking voor een Wmo indicatie voor VP Flex Vervoer als u voldoet aan onderstaande voorwaarden. 

Voorwaarden

  • U mag het VP Flex Vervoer gebruiken voor het Wmo tarief als u geen gebruik kunt maken van het normale openbaar vervoer. Bijvoorbeeld door:
    • lichamelijke beperkingen door een handicap of ouderdomsklachten
    • psychische klachten waardoor u niet meer bij de bushalte kunt wachten of niet meer goed de weg kan vinden
  • Als u via de Wmo VP Flex Vervoer aanvraagt, volgt een onderzoek, uitgevoerd door een Wmo consulent. Zo controleren we of u beperkingen heeft waardoor u niet met het normale openbaar vervoer kunt reizen. Als dit nodig is, kan door de consulent een medisch advies worden opgevraagd.

Maar ook zonder Wmo indicatie kunt u gebruik maken van VP Flex Vervoer. Als u geen Wmo indicatie heeft, betaalt u het commercieel tarief. De tarieven kunt u terugvinden op de website van VP Flex Vervoer (zie link hieronder).

Ritprijzen en overige informatie

Kijk voor meer informatie over de dienst en ritprijzen van VP Flex Vervoer op www.vpflexvervoer.nl.

Reizen buiten de regio met Valys

Voor langere ritten die buiten het vervoersgebied vallen en geen puntbestemming zijn, kunt u beter Valys vervoer gebruiken. Valys is de landelijke reisservice voor mensen met een mobiliteitsbeperking. Valys is bedoeld voor sociaal recreatieve uitstapjes. 

Voor meer informatie over de dienst en ritprijzen van Valys kunt u bellen via 0900-9630 of kijken op www.valys.nl.