Zelfbeheer

In Hellevoetsluis kunnen bewoners zelf een stukje van de openbare ruimte onderhouden. Bijvoorbeeld een bloembak, pleintje of groenstrook.

Heeft u een idee om zelf voor een stukje van uw woonomgeving te zorgen? Zoek andere enthousiaste bewoners en bedenk samen wat u zou willen doen. Met de gemeente gaat u het terrein bekijken en u maakt afspraken over het onderhoud. De afspraken worden op papier gezet. Ieder jaar bespreken gemeente en bewoners of alles nog naar wens verloopt. Voor het Zelfbeheer stelt de gemeente een subsidie van € 1,00 p/m2 beschikbaar tot een maximum van € 250,00. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld bloembollen of éénjarige plantjes kopen. De gemeente en bewoners maken afspraken over welke werkzaamheden door bewoners en welke door de gemeente worden uitgevoerd. Bewoners zorgen bijvoorbeeld zelf voor fleurige bloemen en planten.

Waarom Zelfbeheer?

Door Zelfbeheer kunnen bewoners zelf bepalen hoe een stukje groen erbij ligt. Wachten op een onderhoudsbeurt van de gemeente is niet meer nodig. Bewoners kunnen zelf invloed uitoefenen op het beheer van de woonomgeving. Het is leuk en gezellig om samen met andere bewoners te zorgen voor een mooi pleintje of perkje. Zo leert u tegelijkertijd uw buren beter kennen. Ook bewoners die zelf geen tuin hebben kunnen, door voor een stukje groen te zorgen, lekker in het groen werken. De woonomgeving kan naar eigen smaak worden onderhouden en wordt op die manier een beetje meer van uzelf. Het terrein blijft wel voor iedereen toegankelijk.

Geïnteresseerd?

Ga dan naar de volgende pagina en vul het formulier in. Indien u nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met het Wijkbeheer van de gemeente via wijkbeheer@hellevoetsluis.nl of bel naar team Wijkbeheer via 140181.