Nieuw-Helvoet

Nieuw-Helvoet kent een grote verscheidenheid aan buurten. Het is een van de oudere delen van Hellevoetsluis en heeft een aantal karakteristieke straten en plekken zoals de Rijksstraatweg en de Moriaanseweg en het deel dat oorspronkelijk het dorp Nieuw-Helvoet was.

Nieuw Helvoet

Hier zijn ook winkels te vinden.  

De oude dorpskern is nog herkenbaar door de kerk op een open ruimte, met woningen rondom. De Smitsweg en Moriaanseweg hebben nog veel karakteristieke huizen, allen met een eigen uitstraling en architectuur. In Nieuw Helvoet staan vier basischolen.

De Bloemen- en Plantenbuurt heeft zowel flats – langs de buitenrand van Hellevoetsluis – als bescheiden eengezinswoningen, huur en koop. De buurt is gebouwd in de jaren zestig. De woningen zijn eenvoudig van architectuur.

 

In de Kulck-noord zijn woningen van recenter datum te vinden. Het zijn voornamelijk rijenwoningen, veelal huur. Centraal in de buurt ligt een complex voor ouderen.

 

De Kulck-zuid heeft korte rijtjes eengezinswoningen, voornamelijk koop maar ook nog enkele huurwoningen.

De woningen aan de Rijksstraatweg en Moriaanseweg zijn karakteristiek, ouder, individueel en zeer afwisselend. Nu zijn in het gebied tussen Rijksstraatweg en Moriaanseweg nog veel bedrijven te vinden. Op termijn verhuizen deze bedrijven wellicht naar een industrieterrein waardoor een nieuwe ontwikkelingsmogelijkheid voor dat gebied ontstaat.

In Dorp en Hoonaart is nog de typsche jaren zestig sfeer te proeven. De woningen zijn eenvoudig in architectuur, de rijtjes geordend in een rustig stratenpatroon.

De Vogelbuurt is vergelijkbaar met Dorp en Hoonaart, met dit verschil dat er in de Vogelbuurt nog een aantal flats te vinden is.