De Struyten

In de zeventiger en in het begin van de tachtiger jaren is De Struyten gebouwd. De wijk is gelegen aan de oostkant van de Vesting.

Ten noorden van dit gebied ligt het winkelcentrum De Struytse Hoeck. Aan de zuidkant van De Struyten ligt het Haringvliet. De Struyten bestaat uit vier buurten. In de Struyten zijn drie basisscholen aanwezig. Naast een centraal gelegen buurtsupermarkt is het hoofdwinkelcentrum van Hellevoetsluis, de Struytse Hoeck op korte afstand bereikbaar.

 

Wittens Hoeck is een compacte buurt met in hoofdzaak korte rijtjes woningen. Aan de noordrand is een aantal hoefijzervormige blokken.Ook in Gorsingen Hoeck zie je op een aantal plekken gebogen blokken woningen, met achtertuinen en speelplekjes. Het merendeel van de woningen in Gorsingen Hoeck zijn korte rijtjes eensgezinswoningen. 

 

In Hooghen Hoeck is een variëteit aan woningen te vinden. Zo zijn er woningen aan autovrije woonpaden, huizen rondom pleintjes en kwadrantwoningen.Langs het Kanaal door Voorne ligt de buurt Kanaalzicht. Hier wordt op dit moment het nieuwbouwplan 'Nieuwe Vesting' gerealiseerd.