Verduurzaming woningen

Hoe kunt u uw woning verduurzamen? De gemeente werkt hiervoor samen met de WoonWijzerWinkel, het regionale energieloket voor de gemeente.

WoonWijzerWinkel

Bij de WoonWijzerWinkel kunt u:

  • Informatie vinden over duurzame oplossingen voor uw woning zoals isolatie, warmtepompen en zonnepanelen. Ook kunt u een gratis bezoek brengen aan de showroom. Ga voor meer informatie naar www.woonwijzerwinkel.nl.
  • De WoonWijzerWinkel organiseert regelmatig thema dagen en heeft aanbiedingen.
  • Advies vragen voor bijvoorbeeld een adviesgesprek of een woningopname. Hier zijn wel kosten aan verbonden.

Zonnepanelen op daken

Duurzaamheidssubsidies en financiering

  • Particulieren kunnen gebruik maken van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). De subsidie geldt als u twee of meer isolatiemaatregelen heeft uitgevoerd.
    Voor VvE’s is er een andere regeling: de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH). De subsidie voor Verenigingen van Eigenaren loopt tot en met 31 december 2022. Wegens enorm succes sloot de SEEH voor VvE’s op 3 februari 2021. De regeling wordt doorgezet. maar de heropeningsdatum is nog niet bekend. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) communiceren zo snel mogelijk over het vervolg.
    Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op de site van het RVO, www.rvo.nl
  • Tot € 25.000 kunt u voor een relatief lage rente een lening afsluiten bij de gemeente voor verduurzamingsmaatregelen. Het gaat dan bijvoorbeeld om zonnepanelen, HR++-glas, maar ook sedumdaken en nestgelegenheden. Het volledige bedrag kan geleend worden zodat u geen rekening hoeft te houden met de btw-teruggave bij zonnepanelen of subsidies. Hiervoor hoeft u niet langs de notaris. Als de gemeente uw aanvraag goedkeurt, kunt u uw aanvraag indienen bij SVn. De looptijd voor leningen van € 2.500 tot € 7.500 is 10 jaar. Leningen van € 15.000 tot € 25.000 krijgen een looptijd van 15 jaar. Voor Verenigingen van Eigenaren is er een speciale VvE Energiebespaarlening bij SVn. Ga voor meer informatie naar www.energiesubsidiewijzer.nl. Of bekijk de verordening duurzaamheidslening gemeente Hellevoetsluis. 

Vul het aanvraagformulier duurzaamheidslening woonhuis in

Kunt u het pdf-bestand op deze pagina niet gebruiken omdat het niet toegankelijk is? Neem dan contact met ons op via 14 0181. Geef zo duidelijk mogelijk aan om welk document het gaat.