Verduurzaming woningen

Hoe kunt u uw woning verduurzamen? De gemeente werkt hiervoor samen met de WoonWijzerWinkel, het regionale energieloket voor de gemeente.

WoonWijzerWinkel

Bij de WoonWijzerWinkel kunt u:

  • Informatie vinden over duurzame oplossingen voor uw woning zoals isolatie, warmtepompen en zonnepanelen. Ook kunt u een gratis bezoek brengen aan de showroom. Ga voor meer informatie naar www.woonwijzerwinkel.nl.
  • De WoonWijzerWinkel organiseert regelmatig thema dagen en heeft aanbiedingen.
  • Advies vragen voor bijvoorbeeld een adviesgesprek of een woningopname. Hier zijn wel kosten aan verbonden.

Wijkacties energiebesparing

In de wintermaanden organiseert de gemeente samen met de WoonWijzerWinkel energiesafari’s door wijken. Bij een energiesafari wordt een warmtebeeld (thermografische foto) van de voorgevels van uw woning gemaakt door een gespecialiseerd bedrijf. Een thermografische foto laat zien op welke plekken warmte uit uw woning lekt. Zo weet u wat u het best kunt doen om uw woning energiezuiniger te maken. Het dichten van een kier kan al flink in de stookkosten schelen! Als er een energiesafari in uw buurt komt, krijgt u daarover een brief. In de flyer wijkactie energiebesparing Hellevoetsluis (pdf, 4,2 MB) vindt u meer informatie.

Zonnepanelen op daken

Duurzaamheidssubsidies en financiering

  • Tot eind 2020 kunt u gebruik maken van de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH). De subsidie geldt als u twee of meer isolatiemaatregelen heeft uitgevoerd en betaald vanaf 15 augustus 2019 aan de woning waar u eigenaar en bewoner van bent. Particuliere woningeigenaren die minimaal 2 isolatiemaatregelen laten uitvoeren en betalen tussen 1 juni 2020 en 31 december 2020 krijgen een hoger subsidiebedrag. De verhoging is 10% tot ongeveer 30% van de investeringskosten. De subsidie voor Verenigingen van Eigenaren loopt tot en met 31 december 2022.
  • Tot € 25.000 kunt u voor een relatief lage rente een lening afsluiten bij de gemeente voor verduurzamingsmaatregelen (pdf, 429 kB). Hiervoor hoeft u niet langs de notaris. Als de gemeente uw aanvraag goedkeurt, kunt u uw aanvraag indienen bij SVn. De looptijd voor leningen van € 2.500 tot € 7.500 is 10 jaar. Leningen van € 15.000 tot € 25.000 krijgen een looptijd van 15 jaar. Voor Verenigingen van Eigenaren is er een speciale VvE Energiebespaarlening bij SVn. Ga voor meer informatie naar www.energiesubsidiewijzer.nl

Kunt u een pdf-bestand op deze pagina niet gebruiken omdat het niet toegankelijk is? Neem dan contact met ons op via 14 0181. Geef zo duidelijk mogelijk aan om welk document het gaat.