Verduurzaming bedrijven

De gemeente wil bedrijven aanmoedigen om te verduurzamen. Ondernemers kunnen duurzaamheidsscans en een duurzaamheidslening aanvragen. Lees meer hierover op deze pagina.

Stimuleringslening voor bedrijven en verenigingen

Bedrijven en verenigingen kunnen een lening tegen lage rente afsluiten voor verduurzaming. Zo kunnen bedrijven en verenigingen € 25.000 tot € 100.000 lenen. De looptijd is mximaal 15 jaar en hangt af van het type maatregel waarvoor u de lening vraagt en de hoogte van de lening. Het college bepaalt het rentepercentage van uw lening. U kunt voor xaximaal 90% van de kosten van duurzame maatregelen een lening aanvragen.

Voorbeelden van duurzame en innovatieve maatregelen waar een stimuleringslening voor kan worden aangevraagd zijn bijvoorbeeld:

  • zonnepanelen
  • warmtepompen
  • zonneboilers
  • groene daken

Meer informatie over de stimuleringslening en de maatregelenlijst vindt u in de Verordening Stimuleringslening bedrijven en verenigingen gemeente Hellevoetsluis 2019.

Aanvraag in twee stappen

Het aanvragen van een stimuleringslening bestaat uit twee stappen.

Stap 1: Aanvragen van een toewijzingsbesluit voor een stimuleringslening bij de gemeente

Vraag een toewijzingsbesluit aan (pdf, 165 kB) bij de gemeente. Bij deze aanvraag heeft u de volgende bijlagen nodig:

De gemeente beslist binnen 6 weken op uw aanvraag voor een toewijzingsbesluit.

Stap 2: Aanvragen Stimuleringslening duurzaamheid bij SVn

Als de gemeente uw aanvraag goedkeurt, kunt u uw aanvraag indienen bij SVn.

Helpdesk duurzaamheid bedrijven

  • De gemeente biedt bedrijven en organisaties gratis een duurzaam ondernemen scan aan. Heeft u interesse in een duurzaam ondernemen scan? Bel dan met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Beleid van de gemeente via telefoonnummer 14 0181.
  • De gemeente Hellevoetsluis biedt bedrijven en andere organisaties kosteloos een startabonnement op de Milieubarometer aan. Dit instrument maakt de milieubelasting, de CO2-uitstoot en de milieukosten van bedrijven zichtbaar en biedt praktische besparingstips. U kunt direct aan de slag via www.milieubarometer.nl.

Kunt u een pdf-bestand op deze pagina niet gebruiken omdat het niet toegankelijk is? Neem dan contact met ons op via 14 0181. Geef zo duidelijk mogelijk aan om welk document het gaat.