Duurzame energievoorziening

De gemeente Hellevoetsluis streeft er naar om in 2040 energieneutraal te zijn. Hier vindt u informatie over energiebesparing, het opwekken van duurzame energie en subsidiemogelijkheden.

 • Verduurzaming woningen

  Hoe kunt u uw woning verduurzamen? De gemeente werkt hiervoor samen met de WoonWijzerWinkel, het regionale energieloket voor de gemeente.

 • Verduurzaming bedrijven

  De gemeente wil bedrijven aanmoedigen om te verduurzamen. Ondernemers kunnen duurzaamheidsscans en een duurzaamheidslening aanvragen. Lees meer hierover op deze pagina.

 • Duurzame energieopwekking

  Bekijk hier documenten met betrekking tot duurzame energieopwekking.

  Kunt u een pdf-bestand niet gebruiken omdat het niet toegankelijk is? Neem dan contact met ons op via 14 0181. Geef zo duidelijk mogelijk aan om welk document het gaat.

 • Elektrisch rijden

  In gemeente Hellevoetsluis zijn meer dan 90 openbare laadpalen voor elektrische auto’s. Bij winkelcentrum Struytse Hoeck staat een snellader. Als u zelf geen tuin of garage heeft om een eigen laadpaal neer te zetten, kunt u de gemeente vragen een openbare laadpaal te plaatsen. De gemeente Hellevoetsluis maakt hiervoor gebruik van een plankaart. Deze plankaart laat beschikbare locaties zien voor een laadpaal.

 • Duurzaamheidsimpuls havens (Ports Energy and Carbon Saving)

  De gemeente Hellevoetsluis neemt sinds juli 2017 deel aan het project Duurzaamheidsimpuls havens. Dit wordt betaald door het Interreg Twee Zeeën Programma 2014-2020 van de Europese Unie en de provincie Zuid-Holland.

 • Gerelateerde beleidsstukken en documenten

  Hier vindt u beleidsstukken en andere documenten over duurzame energievoorziening.

  Kunt u een pdf-bestand niet gebruiken omdat het niet toegankelijk is? Neem dan contact met ons op via 14 0181. Geef zo duidelijk mogelijk aan om welk document het gaat.