Milieupas

Voor het gebruik van de ondergrondse containers en de milieustraat heeft u een milieupas nodig. Lees hier meer over het gebruik en het aanvragen van een milieupas.

Ondergrondse containers

Bij hoogbouwwoningen zoals flats en appartementengebouwen staan ondergrondse containers voor restafval. Bewoners van deze woningen kunnen deze containers openen met een milieupas. De milieupas hoort bij de woning en is eigendom van de gemeente. Bij verhuizing moet u de milieupas achterlaten in de woning. Als u de milieupas verliest of beschadigt, bijvoorbeeld door er een gaatje in te knippen of de pas te verbuigen, werkt de milieupas niet meer op de paslezer. U kunt dan een nieuwe milieupas aanvragen. Uw aanvraag voor een nieuwe milieupas wordt direct in behandeling genomen en u krijgt een bericht met de gegevens voor de betaling van uw nieuwe milieupas.

Milieustraat

Ook voor het wegbrengen van grof huishoudelijk restafval naar de milieustraat aan de Rijksstraatweg 252a heeft u een milieupas nodig. U kunt met uw pas de slagboom bij de milieustraat openen om grof huishoudelijk afval weg te brengen. Zonder milieupas gaat de slagboom niet open. De mileupas die u ontvangen heeft, is alleen bestemd voor uw adres. U ontvangt één milieupas per adres. Het is niet toegestaan de mileupas uit te lenen. De milieupas wordt niet gebruikt om te meten hoeveel afval u persoonlijk weggooit.

Nieuwe milieupas aanvragen

Is uw pas kapot of vermist? Vraag dan een nieuwe milieupas aan. Een nieuwe milieupas kost € 20,40 (tarief 2022). Nadat u de kosten heeft betaald wordt de nieuwe milieupas per PostNL naar uw adres gestuurd. Let op! U krijgt dit bedrag niet teruggestort als u toch uw oude milieupas terugvindt nadat u een aanvraag voor een nieuwe pas heeft ingediend.

Vraag een nieuwe milieupas aan