Kringloopgoederen

Een bijzondere vorm van gescheiden grofvuil zijn kringloopgoederen. Deze herbruikbare goederen kunnen in Hellevoetsluis aan huis worden opgehaald of op de milieustraat worden afgegeven.

Onder herbruikbaar worden bijvoorbeeld bankstellen en kasten verstaan en andere goederen die te goed zijn om verwerkt te worden als afval. Kringlooporganisatie Het Goed, in samenwerking met Irado, haalt wekelijks de goederen op en verkoopt de producten in het kringloopwarenhuis te Vlaardingen.

Kringloopgoederen kunnen gratis aanhuis worden opgehaald middels de Kringlooplijn. Voor het gratis afhalen van herbruikbare goederen kunnen inwoners van de gemeente Hellevoetsluis een afspraak maken via de kringlooplijn van Het GOED Vlaardingen, telefoonnummer 010 460 2599. In overleg haalt Het GOED ook complete inboedels op. Kringlooporganisatie Het GOED Vlaardingen haalt elke dinsdag en vrijdag de kringloopgoederen op.

De kringloopgoederen moeten 'achter de voordeur' direct vervoerbaar zijn en het inzamelen van kringloopgoederen is uitsluitend bedoeld voor particulieren uit Hellevoetsluis.

Het ophalen van kringloopgoederen is kosteloos.