Grof vuil, verbouwingsafval en snoeiafval

U kunt grofvuil, verbouwingsafval en snoeiafval wegbrengen naar de milieustraat of tegen betaling bij u thuis laten ophalen door de inzameldienst.

Wat is grof vuil en verbouwingsafval?

Al het huishoudelijk afval dat door de samenstelling, afmeting of hoeveelheid niet in de minicontainer of inworplade van de ondergrondse container past. Het grofvuil bestaat uit gesorteerde en ongesorteerde stromen grof huisvuil en verbouwingsafval. Verbouwingsafval bestaat uit grof huishoudelijke afvalstoffen die ontstaan door het (ver)bouwen van de woning of de woonomstandigheden.

Wat is snoeiafval?

Snoeiafval is tuinafval afkomstig uit particuliere tuinen. Denk hierbij aan takken, bladeren, gras, stammen knoesten en slootvegetatie. 

Wegbrengen of laten ophalen

U kunt grofvuil en verbouwingsafval wegbrengen naar de milieustraat of bij u thuis laten ophalen door de inzameldienst. In beide gevallen zitten daar kosten aan. Voor het afleveren van verbouwingsafval bij de Milieustraat wordt € 30,80* per m3 in rekening gebracht. In onderstaande tabel vindt u de kosten voor het laten ophalen  van grof vuil en verbouwingsafval. Zie ook Afval wegbrengen
Als u het laat ophalen, moet u het afval aanbieden in een zogenaamde bigbag. Een bigbag heeft een inhoud van 1 m3 (1x1x1 meter). U kunt de bigbag vooraf afhalen en betalen bij de milieustraat. Zodra de bigbag gevuld is kunt u bellen naar de grofvuillijn 0181-390873 om een afspraak te maken om het afval op te halen.

Snoeiafval kunt u zelf wegbrengen naar de milieustraat. Dit is kosteloos. Ook kunt u het op laten halen in een bigbag. Zie de kosten in onderstaande tabel:

Kosten big bag

Afval Grof huishoudelijk afval en snoeiafval Verbouwingsafval
Deelstroom Ongesorteerd grof huisvuil, wit- en bruingoed, metaal en snoei-/tuinafval Ongesorteerd verbouwingsafval
Kosten ophalen € 19,20 per m3*   € 50,10 per m3*

 
(* tarief 2020)

Verkrijgbaarheid en gebruik bigbag

•    U kunt maximaal 1 bigbag voor verbouwingsafval per maand aanvragen.
•    Bij het aanvragen moet een inschatting worden gemaakt van de hoeveelheid en de grootte van het afval. De bigbags hebben een inhoud van 1m3. Bij een grotere hoeveelheid afval  moeten meerdere bigbags worden aangevraagd. Voor grofvuil geldt dat er niet meer dan 1 m3  mag worden aangeboden.
•    De bigbag is voorzien van een uniek nummer. Bij afgifte van de bigbag wordt het unieke nummer gekoppeld aan uw adres en de op te halen fractie.
•    De kosten voor de bigbags zijn gelijk aan de gemeentelijke afhaaltarieven. De bigbags moeten op de milieustraat met pinbetaling of contant worden afgerekend.
•    Voor grof (huis)vuil dat niet in de bigbag past moet via de grofvuillijn (0181-390873) een aparte afspraak worden gemaakt.


Laten ophalen bigbag

•    Voor het maken van de afspraak moet u bellen naar de grofvuillijn (0181-390873). Hierbij wordt gevraagd naar het registratienummer van de bigbag(s), het ophaaladres, het aantal bigbags en het soortafval. De grofvuillijn is op werkdagen bereikbaar tijdens kantooruren.
•    De gevulde bigbag wordt na een telefonische afspraak op een dinsdag opgehaald.
•    De bigbag moet voor een vrachtauto met kraan vanaf de openbare weg goed bereikbaar zijn (dus niet onder bomen of lantaarnpalen).
•    Op de inzameldag hoeft u niet thuis te zijn.
•    Afval dat er naast staat of foutief aangeboden is wordt niet meegenomen.