Hellevoetsluis in Het Sinterklaasjournaal en de Intocht

Hellevoetsluis, 14 september 2022 - Een bijzondere editie van de Landelijke Intocht van Sinterklaas. Dat mag je de Intocht in Hellevoetsluis op zaterdag 12 november (12.00 uur, NPO Zapp/NPO 3) wel noemen. De afgelopen twee jaar was er namelijk een alternatieve Intocht, gehouden bij het nieuwe Grote Pietenhuis. En hoewel dat ook bijzonder was (zo bijzonder zelfs dat sommige grote mensen in dat Grote Pietenhuis een paleis van koninklijke allure meenden te herkennen), gaat er toch niks boven een échte Intocht.

De eerste échte Intocht dus sinds corona. Met Hellevoetsluis als decor. Rechtstreeks te zien op televisie. Voor alle kinderen en grote mensen van Nederland. 

Wat niet iedereen weet: de Intocht is onderdeel van Het Sinterklaasjournaal en ook daarin speelt Hellevoetsluis een belangrijke rol. Op maandag 7 november begint Het Sinterklaasjournaal al en vanaf dan is iedere dag om 18.00 uur te zien hoe het Sinterklaas en zijn Pieten vergaat op hun reis naar Nederland én hoe Hellevoetsluis zich voorbereidt op de Intocht.

Iedereen is natuurlijk stikbenieuwd wat er te zien is in Het Sinterklaasjournaal en bij de Intocht, maar helaas… daarover is nog helemaal niks bekend. En dat wordt het ook niet. Het is immers een journaal… 

Nou ja, één ding is wel bekend: de presentatie is ook dit jaar weer in de vertrouwde handen van Dieuwertje Blok. Iedere avond praat zij ons bij over het aller-allerlaatste nieuws over Sinterklaas en zijn Pieten. En op 12 november doet Dieuwertje ergens in Hellevoetsluis - uitkijkend over het water - verslag van de Intocht.

Vorig jaar werd Het Sinterklaasjournaal bekroond met de Ere Zilveren Nipkowschijf. De vakjury sprak over “kwalitatief hoogstaand kinderdrama, met net genoeg spanning, heel veel slapstick voor de jongste kinderen, en subtiele humor en spitsvondige verwijzingen naar de buitenwereld voor de oudere kinderen en de meekijkende ouders.”
Logo Sinterklaasintocht HellevoetsluisSinterklaasjournaal