Vragen en antwoorden over opvang vluchtelingen in Hellevoetsluis

Op deze pagina vind u vragen en antwoorden over de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne in Hellevoetsluis.

​​​​​​Hoeveel vluchtelingen worden opgevangen in Hellevoetsluis?

Vanaf 12 september 2022 vangt Hellevoetsluis een groep van 126 vluchtelingen op in vakantiepark Europarcs "Poort van Zeeland". Omdat er momenteel een grote vraag is naar extra opvangplekken, reserveren wij vanaf november nog eens 60 extra opvangplekken in vakantiepark Citta Romana.

Waar worden deze vluchtelingen opgevangen?

De eerste groep wordt in september opgevangen in het vakantiepark Europarcs “Poort van Zeeland”. De tweede groep wordt in november opgevangen in vakantiepark Citta Romana.

Hoe lang worden deze vluchtelingen opgevangen op deze locaties?

Zij blijven hier in ieder geval tot aan het voorjaar van 2023. 

Komen er nog meer vluchtelingen naar Hellevoetsluis?

Gezien de toenemende stroom aan Oekraïense vluchtelingen is het aannemelijk dat er weer nieuwe verzoeken voor opvang van Oekraïense vluchtelingen komen. Zo hebben wij 60 extra opvangplekken in vakantiepark Citta Romana gereserveerd. Naast deze gecoördineerde opvang zijn er ook Oekraïense vluchtelingen die bij mensen thuis in Hellevoetsluis verblijven. 

Welke organisaties zijn betrokken bij de opvang van de vl​​​​​uchtelingen?

De opvang wordt in nauwe samenwerking met de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond gecoördineerd door de gemeente Hellevoetsluis. Partners uit onder andere zorg, onderwijs, vrijwilligers en vluchtelingenwerk worden betrokken bij het regelen en begeleiden van allerlei zaken rondom deze opvang. 

Waar kan ik terecht voor meer informatie?

Op de webpagina hellevoetsluis.nl/oekraine is actuele informatie beschikbaar over de opvang. Inwoners die vragen hebben over, of initiatieven voor de vluchtelingen uit Oekraïne in Hellevoetsluis kunnen contact opnemen via het e-mailadres oekraine@hellevoetsluis.nl of bellen met de gemeente via telefoonnummer 14 0181.

Op de website rijnmondveilig.nl vindt u een uitgebreide lijst met veel gestelde vragen.