Gratis Peuteropvang

Heeft u een laag inkomen? Dan kunt u voor uw peuter van twee jaar en drie maanden, totdat hij/zij naar de basisschool gaat, gratis Peuteropvang aanvragen.

Kleine kinderen groeien razendsnel op. De Peuteropvang helpt kindjes zich spelenderwijs te ontwikkelen en dat geeft een goede start voor de basisschool. Om deze ontwikkelkans ook te geven aan peuters van ouders met een laag inkomen tot 120% van de bijstandsnorm, heeft de gemeente afspraken gemaakt met de Kinderkoepel en Smallsteps in Hellevoetsluis. Zo kan uw peuter twee dagdelen per week gratis naar de peuteropvang.

Voorwaarden voor de gratis Peuteropvang 

Niet alleen mensen met een uitkering kunnen gebruikmaken van de gratis peuteropvang van Hellevoetsluis. Ook als u of uw partner een inkomen heeft uit werk of als Zzp’er werkt kunt u een aanvraag doen. 
Verdere voorwaarden zijn:
-   u woont in Hellevoetsluis;
-   u heeft een kind dat ouder is dan twee jaar en drie maanden en nog niet naar de basisschool gaat;
-   u of uw partner heeft recht op Kinderbijstand voor dit kind;
-   u wilt uw kind inschrijven bij een peuteropvanglocatie in Hellevoetsluis;
-   uw inkomen is niet meer dan 120% van de toepasselijke bijstandsnorm.

Zo werkt het

Voordat u zich inschrijft bij de peuteropvangorganisatie dient u een besluit voor gratis peuteropvang aan te vragen bij de gemeente. De gemeente bepaalt aan de hand van bovenstaande gegevens of u in aanmerking komt. Een kopie van deze verklaring moet u meesturen met uw inschrijving bij de Kinderkoepel of Smallsteps. Op basis van uw inschrijving en de ondertekende verklaring van de gemeente, kan de peuteropvangorganisatie uw kind officieel inschrijven. De gemeente betaalt de gemeentelijke vergoeding rechtstreeks aan de peuteropvangorganisatie. U betaalt niets.

Hier leest u meer over de peuteropvang en locaties van de Kinderkoepel en Smallsteps.

Zo vraagt u het aan

Gratis Peuteropvang vraagt u aan via het online programma Bereken Uw Recht (BUR). Na het invullen van enkele vragen volgt een overzicht of u mogelijk in aanmerking komt voor een vergoeding. Geeft het programma aan dat u in aanmerking komt? Dan kunt u met behulp van DigiD direct een aanvraag indienen. Hierbij wordt ook meteen aangegeven welke bewijsstukken noodzakelijk zijn voor uw aanvraag. Wij nemen uw aanvraag pas in behandeling wanneer u alle noodzakelijke bewijsstukken direct online meestuurt met uw aanvraag.

Direct naar Bereken Uw Recht

Wilt u informatie of advies bij het invullen van Bereken uw recht? U kunt gebruik maken van een onafhandelijk cliëntondersteuner. Meer informatie en contactgegevens treft u aan op de pagina cliëntondersteuning.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Bel dan naar het WIZ-loket via het telefoonnummer 14 0181. Het loket is op werkdagen tussen 9.00 en 11.00 uur telefonsich bereikbaar. Langskomen mag natuurlijk ook en kan tussen 08.30 en 16.30 uur (Oostzanddijk 28).