Jongerentoeslag

Woon je zelfstandig, alleen of met je partner, en ben je (of je partner) jonger dan 21 jaar? Dan is het mogelijk dat je recht hebt op jongerentoeslag. Alleen als het niet mogelijk is om van je ouders financiële hulp te krijgen, kun je deze toeslag aanvragen.

Deze jongerentoeslag is een aanvulling op je maandelijkse inkomen voor de kosten voor je levensonderhoud tot de bijstandsnorm voor een 21-jarige. De hoogte van de jongerentoeslag is afhankelijk van je woonsituatie en de hoogte van je overige inkomsten of de aanwezigheid van vermogen.

Voorwaarden

- je bent inwoner van Hellevoetsluis en je bent nog geen 21 jaar;
- je (of je partner) hebt geen recht op studiefinanciering;
- er is een bijzondere reden waarom je zelfstandig woont;
- je kunt niet bij je ouders of de ouders van je partner terecht voor financiële ondersteuning;
- of er is sprake van een indicatie op grond van de Jeugdwet. 

Zo werkt het

Je kunt op ieder moment Jongerentoeslag aanvragen. Je kunt hiervoor terecht bij het WIZ-loket, via het telefoonnummer 14 0181. Het loket is op werkdagen tussen 9.00 en 11.00 uur telefonisch bereikbaar. Langskomen mag natuurlijk ook en kan tussen 08.30 en 16.30 uur (Oostzanddijk 28).
De medewerkers van het WIZ-loket vullen samen met jou het formulier in. Bij de beoordeling van je aanvraag wordt gekeken naar je persoonlijke situatie, zoals de kosten die je hebt voor levensonderhoud.