Financieel steuntje in de rug

U bent als inwoner in de basis zelf verantwoordelijk voor een gezond financieel huishouden. We snappen heel goed dat u dit niet altijd lukt en dat u daarbij hulp kunt gebruiken. De gemeente heeft een aantal vergoedingen die u helpen om mee te blijven doen aan de samenleving. Voor elke Hellevoeter met een inkomen van maximaal 110 procent van de bijstandsnorm is er wel een oplossing. Op deze pagina vind u hierover meer informatie.

• Bijzondere bijstand

Als u door bijzondere omstandigheden noodzakelijke kosten voor uzelf of iemand anders in uw gezin moet maken die u niet kunt betalen, dan kunt u soms een vergoeding aanvragen. Die vergoeding noemen we bijzondere bijstand.

• Participatiefonds

Heeft u weinig geld te besteden omdat u een laag inkomen heeft? Dan kunt u in aanmerking komen voor het Participatiefonds. Het Participatiefonds is een vergoeding voor de kosten van bijvoorbeeld contributie voor sporten of andere leuke activiteiten, een cursus of een dagje uit.

• Kindpakket

Kinderen moeten onbezorgd kind kunnen zijn en net als alle kinderen mee kunnen doen op school en met sportactiviteiten of cultuur. Als u een laag inkomen heeft en het u niet lukt uw kinderen mee te laten doen aan deze activiteiten die voor leeftijdgenootjes van uw kind heel gewoon zijn, dan helpt de gemeente u.

• Gratis Peuteropvang

Heeft u een laag inkomen? Dan kunt u voor uw peuter van twee jaar en drie maanden, totdat zij naar de basisschool gaan, gratis Peuteropvang aanvragen.

• Kwijtschelding gemeentelijke belastingen

Wanneer u de gemeentebelasting niet kunt betalen, kan de gemeente misschien uw belasting kwijtschelden. U hoeft de belasting dan niet te betalen.

• Voedselbank

Via deze link komt u rechtstreeks op de website van de voedselbank Hellevoetsluis.

• folder_clientondersteuning_WEB

pdf, 1MB