Ontwikkeling Stadsdorp 3223

In de wijk Nieuw-Helvoet werkt de gemeente aan een compleet nieuwe buurt: Stadsdorp 3223. Een unieke buurt in het hart van Hellevoetsluis met nieuwbouwwoningen, een sportcomplex, zwembad en een Kindcentrum.

Voormalige Helvoet-locatie

Op de voormalige Helvoet-locatie ontwikkelt Novaform 59 koop- en huurwoningen. De ontwerpen van de vrijstaande woning, herenhuizen en tweekappers zijn eigentijds. Er wordt gewerkt met traditionele materialen, zoals bijvoorbeeld een bruinrode baksteen. Bijna iedere woning is uniek. De sfeer doet denken aan de tuindorpen uit het begin van de vorige eeuw, met eigentijdse accenten die passen bij een moderne woonbeleving. Ook is er rekening gehouden met voldoende parkeergelegenheid. Alle woningen zijn inmiddels verkocht. Meer over het project: www.at-home-in-3223.nl 

Vermaat-terrein

Op het Vermaatterrein, aan de Amnesty Internationallaan, komt nieuwbouwproject Acapella. Het project bestaat uit twee woongebouwen: ‘de Bariton’ en ‘de Sopraan’. Beide gebouwen worden voorzien van een gemeenschappelijke, groene binnentuin en bieden onderdak aan 14 royale herenhuizen en stadswoningen, 12 maisonnettes en 64 appartementen. Deze locatie biedt stads wonen in een uitzonderlijk groene omgeving! De woningen zijn al in de verkoop. Meer over het project: www.acapellawonen.nl.

Moriaanseweg Oost

Aan de Moriaanseweg Oost ontwikkelt Merwestreek vier vrijstaande en vier twee-onder-een-kapwoningen, ontworpen in de jaren ’30 architectuur. De woningen zijn recent in de verkoop gegaan. Alle woningen zijn standaard zeer compleet, en er zijn talloze mogelijkheden om de woning naar eigen wens in te delen. De achtertuinen van de woningen zijn allemaal op het zuiden georiënteerd en grenzen aan een groenzone. De woningen hebben een kap die ook veel voorkomt bij andere woningen in de straat. Daardoor ontstaat er een mooie eenheid met de omgeving. Meer over het project: www.merwestreek.nl

Sportcomplex De Eendr8

Op de oude terreinen van 'Vermaat' is  een nieuw sportcentrum met meerdere zwembaden, een sporthal en fitnessruimte gerealiseerd. Sportcentrum De Eendr8 is in gebruik genomen op 3 augustus 2020. 
Het sportcentrum is ontworpen en gebouwd door Cordeel Nederland BV. Samen met zwembadspecialisten (Cordeel, Slangen + Koenis Architecten en Van Dorp Installatietechniek) is een duurzaam functioneel gebouw ontworpen. Door de slimme en open inrichting kunnen alle bezoekers snel hun weg vinden. De vormgeving en materialen van het gebouw passen bij de rijke industriële en maritieme geschiedenis van Hellevoetsluis.  Meer over De Eendr8: www.sportcomplexdeeendr8.nl

Kindcentrum De Samenstroom

Met de bouw van Kindcentrum De Samenstroom - binnen Stadsdorp 3223 - krijgt Hellevoetsluis een unieke samenwerkingsvorm die onderwijs, opvang en zorg bij elkaar brengt. Niet alleen de kinderen, maar ook de ouders gaan hier straks van profiteren. De bouw van het kindcentrum verloopt voorspoedig. De oplevering staat gepland eind juni 2021.

Locatie oude zwembad, sporthal en scholen

Met de komst van een nieuw sportcentrum en een kindcentrum, ontstaat er na de sloop van de oude gebouwen nieuwe ruimte. Waarschijnlijk worden de ‘oude’ Eendraght en basisschool in 2022 gesloopt. In de tussentijd dient de oude Eendraght als vaccinatielocatie voor het Covid-19 vaccin. 

De komende periode werkt gemeente Hellevoetsluis aan een plan voor deze locatie. Het idee is dat er verschillende soorten woningen komen, van vrije kavels tot sociale huurwoningen. De verwachting is dat de verkoop kan starten in 2022. Indien u interesse heeft in het kopen van een kavel, kunt u uw gegevens en wensen mailen aan projectassistent@hellevoetsluis.nl.

Gebiedsvisie en masterplan

De plannen en ontwikkelingen zijn uitgewerkt in een gebiedsvisie en masterplan. Deze documenten zijn hieronder te downloaden.

Kunt u een pdf-document niet gebruiken omdat het niet toegankelijk is? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 14 0181.Geef daarbij zo duidelijk mogelijk aan om welk document het gaat.

Bestemmingsplan

De ontwikkelingen worden mogelijk gemaakt op basis van de volgende bestemmingsplannen;

De plannen uitgebreid bekijken?

In samenwerking met onze partners is er voor de ontwikkeling van Stadsdorp 3223 een eigen website gelanceerd: www.stadsdorp-3223.nl. Hier kunt u onder andere de bouw volgen en de verschillende deelplannen bekijken. 

Artist impression van het nieuwe sportcomplex met 4 beelden. 1. een atletiekbaan, 2. een fitnessruimte, 3. een zwembad, 4. een open gebouw met veel ramen. Je kunt door de glazen wanden tot ver door het gebouw kijken.