Bouwplan Zandpad Nieuwenhoorn

Herontwikkeling Zandpad te Nieuwenhoorn door Aannemingsbedrijf De Bruijne

Status: in voorbereiding

In overleg met Aannemingsbedrijf de Bruijne wordt door de gemeente een herontwikkeling voor de huidige locatie van dit bedrijf aan het Zandpad te Nieuwenhoorn voorbereid.

Aannemersbedrijf De Bruijne BV is al jaren gevestigd aan het Zandpad 36 in Nieuwenhoorn (gemeente Hellevoetsluis). Op de huidige locatie kan het bedrijf niet verder groeien en daarom bestaat de wens om te verhuizen. Met de verhuizing komen de bestaande bedrijfsgronden beschikbaar voor andere functies. De Bruijne wil op deze gronden woningbouw realiseren.

Het bouwplan gaat uit van de realisatie van 10 woningen. Er worden vier seniorenwoningen gerealiseerd op de gronden van de woonboerderij, in de vorm van rijwoningen, Daarnaast worden zes twee-onder-een kapwoningen gerealiseerd op de huidige bedrijfsgronden achter de woonboerderij. Deze woonvorm sluit aan op de overige bebouwing aan de Smithilseweg.

Voor deze ontwikkeling wordt momenteel een bestemmingsplanprocedure doorlopen. Naar verwachting wordt dit bestemmingsplan aan het einde van het eerste kwartaal 2020 ter vaststelling aan de gemeenteraad aangeboden. Afhankelijk van de voorverkoop van de woningen en de afgifte van de omgevingsvergunning zal een bouwstart in de loop van 2020 / 2021 plaats kunnen vinden.