Bouwplan Kop van de Oostdijk

3 appartementsgebouwen met ruime balkons. De appartementen zijn opgeleverd.

Status: in uitvoering

Het gaat om het gebied op de hoek van de Kanaalweg Westzijde en de Oostdijk. Al langere tijd bestaat de wens om deze entree van Hellevoetsluis een aantrekkelijker aanblik te geven. Op de oude locaties van de firma Zoon en Moree is een plan opgesteld voor de ontwikkeling van maximaal 81 appartementen in de middeldure huur- en koopsector. Het zijn drie woontorens van elk 27 woningen. Het meest zuidwestelijk gelegen blok zijn de koopappartementen. De andere twee blokken zijn huurwoningen. De maximale bouwhoogte is vijf verdiepingen. Met dit project komen er middeldure appartementen, die geschikt zijn voor senioren. Er is vraag naar dit soort appartementen.

Tekeningen van plangebied en artist impressions 

Artist impression van de nieuwe situatie. Gezien vanaf schuin van boven. Drie woontorens van 5 lagen met balkons. Tussen de woontorens is ruimte met groen en toegangspaden. Voor de woontorens is een waterpartij.Artist impression vanaf straatniveau. Het laat blok 2-3 zuidwest zien.Artist impression van de nieuwe situatie. Gezien van bovenaf. Drie woontorens van 5 lagen met balkons. Tussen de woontorens is ruimte met groen en toegangspaden. Voor de woontorens is een waterpartij.

Stand van zaken

Er is een onherroepelijk bestemmingsplan. In juli 2018 is gestart met de sloop en de werkzaamheden voor het bouwrijp maken. De bouw van de appartementen zelf is gestart in december 2018.
In 2020 zijn alle woningen opgeleverd. In het laatste kwartaal van 2020 wordt beplanting neergezet en waar dat nodig is vervangen. Daarna zal ook het openbaar gebied aan de gemeente worden overgedragen. Het project is dan klaar. 

Voor meer informatie over de woningen kijk op www.kopoostdijk.nl