Bouwplan Kop van de Oostdijk

3 appartementsgebouwen met ruime balkons. Bouw in volle gang en verwachte oplevering 2e kwartaal 2020.

Status: in uitvoering

Het betreft het gebied op de hoek van de Kanaalweg Westzijde en de Oostdijk.  Al langere tijd bestaat de wens om deze entree van Hellevoetsluis een aantrekkelijker aanblik te geven. Op de oude locaties van de fa. Zoon en Moree is een plan opgesteld voor de ontwikkeling van maximaal 81 appartementen in de middeldure huur- en koopsector. Het zijn drie woontorens van elk 27 woningen. Het meest zuidwestelijk gelegen blok zijn de koopappartementen. De overige twee zijn huurwoningen. De maximale bouwhoogte bedraagt vijf verdiepingen.  Het project geeft mede invulling aan de vraag naar middeldure appartementen, die geschikt zijn voor senioren.

Tekeningen van plangebied en artist impressions 

Nieuwe situatieStraatniveau blok 2-3 zuidwestVogelvlucht Zuidwest

 

Stand van zaken

Er is inmiddels een onherroepelijk bestemmingsplan.  In juli 2018 is gestart met de sloop- en bouwrijpmaak werkzaamheden   De bouw van de appartementen zelf is gestart in december 2018.
Inmiddels zijn alle woningen opgeleverd. In het laatste kwartaal van 2020 zal de ontbrekende beplanting worden aangebracht en waar nodig vervangen. Daarna zal ook het openbaar gebied aan de gemeente worden overgedragen, waarmee dit project is afgerond.

Voor meer informatie over de woningen klik hier