Bouwplan medisch centrum Herman Heijermansstraat 1

Op de Herman Heijermansstraat 1 in Hellevoetsluis staat een voormalig post- en bestelkantoor. Het pand is al een tijd niet meer in gebruik. Er komt op deze plek een medisch centrum.

Status: in uitvoering 

Op de Herman Heijermansstraat 1, in Hellevoetsluis wordt een voormalig post- en bestelkantoor herontwikkeld naar een medisch centrum. De grond die hoort bij Herman Heijermansstraat 1 in Hellevoetsluis is aangekocht door een besloten vennootschap (bv). In deze bv zitten twee huisartsenpraktijken, stichting Het van Weel Bethesda Ziekenhuis, een verloskundige praktijk en een apotheek. Om het plan juridisch-planologisch mogelijk te maken, is een nieuw bestemmingsplan vastgesteld. De vergunningen die nodig zijn, zijn verleend. Er wordt nu gebouwd. De oplevering is gepland voor midden 2021.

Artist impression van het medisch centrum. Het gebouw bestaat uit 2 lagen. De onderste laag is uit donkere baksteen, de bovenste laag is uit lichtere baksteen. Op de begane grond zijn grote raampartijen en een entree. Op de eerste verdieping zijn smalle, hoge ramen.