Welke groep verdient dit jaar de Jan Blankenbokaal?

Ieder jaar reikt burgemeester Junius rond de jaarwisseling de Jan Blankenbokaal uit aan een groep Hellevoetse inwoners die als groep iets belangrijks heeft bijgedragen aan de Hellevoetse samenleving. Dat kan op verschillende vlakken zijn, behalve op het gebied van cultuur. Voor verdiensten op het gebied van cultuur is er de Johan Veenstra Cultuurprijs Hellevoetsluis.

U kunt voor dit jaar een groep voordragen die volgens u de Jan Blankenbokaal verdient. U kunt het voorstelformulier digitaal invullen. Voorstelformulieren kunnen tot 31 oktober ingediend worden. De officiële uitreiking van de bokaal vindt plaats tijdens de nieuwjaarsreceptie in januari 2022 (onder voorbehoud van de dan geldende corona maatregelen).  

De Jan Blankenbokaal werd voor het eerst in januari 2019 uitgereikt aan de Hoornse Hoofden, die zich vele jaren hebben ingezet om ervoor te zorgen dat Oudenhoorn niet bij Spijkenisse maar bij Hellevoetsluis zou horen na de herindeling. Begin 2020 ging de bokaal naar 4p Verkeersregelaars, een team van vrijwillige verkeersregelaars dat altijd klaar staat bij verschillende evenementen in Hellevoetsluis. In januari 2021 kreeg de stichting Riet Ruylof de bokaal voor de jarenlange organisatie van de Sinterklaasintocht en lampionnenoptocht.