Welke groep inwoners verdient de Jan Blankenbokaal?

Kent u een groep inwoners in Hellevoetsluis die iets belangrijks heeft bijgedragen aan de Hellevoetse samenleving? En vindt u dat zij een onderscheiding verdienen? U kunt die groep dan voordragen voor de Jan Blankenbokaal.

De Jan Blankenbokaal wordt één keer per jaar, tijdens de nieuwjaarsreceptie, uitgereikt door burgemeester Milène Junius. Deze onderscheiding is ingesteld voor groepen inwoners die zich op een bijzondere wijze hebben ingezet voor de Hellevoetse gemeenschap. Dat kan op verschillende vlakken zijn, behalve op het gebied van cultuur. Daar bestaat een andere onderscheiding voor. Afgelopen jaar ontvingen de Hoornse Hoofden uit Oudenhoorn als eerste groep de Jan Blankenbokaal.

Voorstelformulier

U kunt een groep voordragen voor de Jan Blankenbokaal door het voorstelformulier uit te printen, in te vullen en uiterlijk 15 november 2019 in te dienen bij de gemeente. Op het formulier wordt aangeven op welke manieren u het formulier kunt inleveren of opsturen.

De bokaal

De Jan Blankenbokaal is een metalen kunstwerk in de vorm van het droogdok Jan Blanken, gemaakt door kunstenaar Eelke van Willlegen. De bokaal wordt symbolisch uitgereikt, maar blijft in het gemeentehuis. De winnende groep ontvangt tijdens de nieuwjaarsreceptie een iconisch onderdeel van het droogdok uitgereikt; de schipdeur. De deelnemers krijgen allen een oorkonde en een Jan Blankenbokaal-penning.